Är det för mycket begärt…

…att vilja ha en egen bastu?

Det är ju inte det lättaste att bara skaffa sig en bastu när man bor i ett spinkigt radhus, men ändå. Jag drömmer om en egen bastu och den dagen då jag blir riktigt rik (Den dagen kommer faktiskt, var så säker) så S-K-A jag ha en egen bastu.

Jag ska bada bastu varjevarje och varje dag.

Alla som känner mig vet ju att jag är den frysigaste och huttrigaste människan i hela världen. Jag får inte ha långt till min thékopp, mina yllesockar och min vetevärmarkudde.

Min stackars kropp blir stel och spänd när kylan smyger sig på och när fötterna blir kalla så blir mamman oftast lite sur och grinig. Jag tål väldans mycket här i livet, men kyla tål jag ICKET! Jag dricker inte ens iskalla drycker sommartid.. brr.. Näe, håll kylan borta säger jag, både från hjärta, kropp och sinne! Så svårt kan det väl inte vara? Ge mig en bastu bara!

Jag älskar mitt badkar som hjälper mig att genomlida den jobbigaste tiden på året, men tyvärr så älskar jag inte riktigt när räkningarna på VÄRME dimper ner i brevlådan.

*suck*

Jag vill verkligen ha en egen bastu. Men jag skulle nog nöja mig med att bada bastu åtminstone en gång i veckan, även om jag måste sitta i den med apelsinstinkande snorungar, pratsugna tanter, stirrande bebisar och annat löst folk.. haha.. Jaa.. jag skulle nog kunna uthärda en allmän bastu. Bara det är varmt och att jag får ha en egen bänk där jag kan sträcka uit min vinterfrysiga kropp.

Låter skönt va?

Googlad bild gör mig GO O GLA..

*fyndig*

Etiketter: , , , ,

22 kommentarer

 1. Inger

  Vi har ju faktiskt en bastu i porten brevid som man får låna men det gör vi så sällan. Tycker det är svårt att få till värmen på den, den blir aaaalldeles för het = inge skönt!! Inget klår vedeldat!! 😉 (fast bastun i gammelstad går inte av för hackor den heller)

 2. Jennie och Norah

  Jag är inte född i farstun att jag vet vems sida du är på p.g.a tjafset tidigare i veckan,så självklart måste du vara negativ i min blogg,det förstår jag.Men att du ser detta som nakenbild är för mig jättetöntigt!Hon sitter på toaletten och läser en BOK.Kollar i ditt arktiv och jag ser minsann en bild på din son i badbyxor på stranden.Det om något är väl en nakenbild isf?Hur kaaaan du?Ni motsätter er själva hela bunten,så klaga inte när ni gör PRECIS likadant!
  Och att Norah skulle må dåligt över detta i vuxen ålder tror jag inte.Hon har humor,om du vet vad det är?

 3. Helena Nilsson Springare

  Svar till Jennie och Norah (2010-11-07 13:11)
  Handlar väl inte riktigt om varken att vara född i farstun eller ej? Eller ”vems sida”??
  Jag har ALDRIG förstått mammor som lägger ut bilder på sina barn när de är nakna ELLER sitter och bajsar? Jag TYCKER ju att det är både kränkande OCH förnedrande för barnet (som en dag blir vuxen). Jag har alltid tyckt så och kommer alltid att tycka. Om du läser ytterligare här och där i min blogg så lär du hitta mina åsikter angående detta. Tack för att du tog dig tid att kommentera! //Helena

 4. Moster

  Kommer just ut från vedeldad bastu. Där har vi intagit dagens lunch som bestod av kall lättöl och grillad falukorv med senap på. Ingen disk blev det heller. Nu laddar vi för en arbetsvecka inne i stan. Vi följer med spänning din följetong om Audin!
  Kram Moster,Kurre, Era och Tilda (som vägrade följa med sin husse o matte sen hon väl kommit till Skröven)

 5. Jennie

  Hon sitter inte ens och bajsar.Bilden visar en gullig och rolig sida av min dotter,det hade ÅTERIGEN kunnat vara mkt värre.Men vad tror du din son säger när du har han halvnaken på en bild?Det är faktiskt exakt samma sak.Jag har hur många foton från då jag var liten här hemma i fotoalbumet.Bilder på mig på toaletten t.ex som säkert huur många som helst har sett.Bryr jag mig?Nej för jag var ett barn.

  Jag kommer inte fortsätta att läsa här för ni verkar vara samma skrot och korn,och jag hoppas du slutar läsa min blogg för du kommer inte att hitta något intressant där.Uppenbarligen!

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Jennie (2010-11-07 20:03)
  Tack för ännu en trevlig kommentar. Folk gör naturligtvis som de vill, men att lägga ut nakenbilder eller kiss / bajs bilder på sina barn ÄR och förblir något jag absolut sätter mig emot vad ni andra föräldrar än tycker om det.
  Och personligen så visar jag mig hellre på bild i baddräkt/bikini än när jag sitter och BAJSAR! Ingen vill se sånt förutom kanske perverterade äckel som går igång på sådant (otäck tanke)
  Hursomhelst, jag tyckte att det var rätt så kul att spana på din blogg av två anledningar och vem vet? kanske kollar jag in om någon dag eller två igen? 😀 Ha det fint så länge!

 7. Jennie

  Nummer 1: Hon bajsar INTE.Vad har du överhuvudtaget fått det ifrån?Hon pottränas=sitter och chillar på toaletten.

  Nåväl,jag tror vi har olika meningar om detta och vi kommer nog inte att ändra oss 🙂 Sen kan jag tycka att det finns olika sorters nakenbilder:Jag sätter hellre ut en bild med Norah på pottan än en bild på henne i bikini.Den på pottan är rolig och söt medan den i bikini skulle vara sexistisk. (nu har hon såklart ingen bikini,men tänk tanken).

  Sen har du fortfarande inte svarat på min fråga:Hur kan du säga att JAG lägger ut en ”nakenbild” när du också gjort det?Dubbelmoral?

 8. Ako

  Helt klart är det värt att ha en bastu och vedeldad är ju bäst men för oss som bara har ett alternativ så är el oxå nice! Använder min bastu som medicin känns som att värmen lugnar musklerna och då blir det mindre ont men det kostar ju att bygga och har man litet utrymme så går det ändå du har ju sett våran lösning litet men fungerar!
  Har news om vägen,,, hör av dig när du kan ska jag berätta!!
  Kramiz från Kusin Ako

 9. Helena Nilsson Springare

  Svar till Andreas Lundgren (2010-11-07 22:37)
  Nog är det lite kul ändå.. Men nu hoppas jag att hon slutar tjata! Hon VILL ju inte ens att jag ska läsa hennes blogg och ändå vill hon ha sista ordet i min blogg *skrattar* Ska jag bjuda på det idag? 😀

 10. Helena Nilsson Springare

  Svar till Jennie (2010-11-07 22:56)
  Konstigt.. Du är fortfarande här och på något sätt vill ha sista ordet? Men du vill inte att jag ska läsa i din blogg och ändå fortsätter du gaffla om detta? Vi HAR olika åsikter angående detta och det är knappast dubbelmoral eftersom man inte ens kan jämföra en ”badklädes” bild med en ”sitta på toa naken” bild. Det är inte ens samma sak. Du gör precis som du vill. Jag uttryckte min åsikt helt fredligt i din blogg och ändå reagerar du som du gör. Sen kan du ju fundera över både dubbelmoral OCH moral vad gäller många saker. Nu hoppas jag att vi är klara med frågan. Tack och hej.

 11. Helena Nilsson Springare

  Svar till Ako (2010-11-08 07:42)
  Lyx med egen bastu 🙂 Jag hade ju tänkt fara på badet i gällka och lägga mig på en lååång bänk där, men det blev ju inte av. Man ska ju hinna så mycket. Spännande! Jag slår en pling sen så får jag höra 🙂 Kram

 12. Maria Lundmark Hällsten

  Hm, bastu kan jag klara mig utan, får andnöd av bara tanken, jag vet inte men det är säkert en kvarleva från den tiden vi var på simhallen med skolan och vi skulle alltid testa vem som härdade ut längst i värmen. Men smaken är olika och jag hoppas du får din bastu en dag…eller ja, det var ju bara en fråga om när, inte om 🙂
  Ha det gott!

 13. Helena Nilsson Springare

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-11-08 13:59)
  Jag blir så torr i huden av kylan men efter en bastu med en riktigt fet hudkräm.. vojvoj!! Supernajs alltså. Det borde vara förbjudet med sån här kyla (som med all sannolikhet blir tre gånger så jäklig inom kort) brrrr.. *fryser*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.