Typiskt!

Mina vinterskor har gått sönder, så nu går jag i min mormors "luddar". Skitgulliga och sköna skor, men jag måste ju ha ett par egna innan jag åker hem.

De som har pajjat köpte jag för en hundring för fem eller sex år sedan. Så nog känns det som att jag borde kunna lägga en peng på att köpa nya. Förvisso är det så.

MEN…

I varenda butik här i "stan" (nåja) så har de rea, rea och åter rea.. Hittade inget alls som föll mig i smaken. Går in i en butik där de INTE har rea och där hittar jag naturligtvis skorna som jag vill ha. Men eftersom jag numera vägrar handla dyrt, eller till ordinarie pris så vill jag inte köpa dem. För så jäkla länge är det inte kvar av vintern så att det är motiverat med att köpa dyra vinterskor till fullpris.

Nope, då får det bli gympisar och tjocksockar när jag kommer hem. Det funkar det med. Tro det eller ej.

Jag anammar mer och mer shoppingfria dagar, veckor och månader. Det är riktigt skönt och jag skulle kunna göra en lista på tusen och en saker som är BÄTTRE att lägga pengar på än att shoppa.

Men ingen skulle ändå bry sig so why bother?

Läste någon förresten artikeln om anti-shopping? Hur en del föräldrar hellre väljer att sluta shoppa—> spara pengar—> och därmed kunna gå ner i arbetstid—> Kunna vara MER med sina barn. Fatta vad härligt. Men jag kan ärligt säga att jag tror INTE att det är inte många som tänker så. De flesta har trots allt shopping som intresse, livsstil och religion.

Men hey, jag dömer ingen och vad var och en väljer att lägga pengar på skiter jag fullständigt i.

Men jag blir lycklig av…

Att ha tid!

"Tid är också pengar"

 

Etiketter: , , , , ,

12 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Jag prioriterar och köper ordentliga skor, eftersom jag har ont i fötterna. Ett par Ecco-skor med bra sula håller flera vintrar och med tanke på det blir de inte så dyra.
  Hoppas du hittar något du gillar. Ha det så skönt. Kram

 2. Maria Skiddi

  Svininfluensan, läkemedelsbolagen och den nya världsordningen
  Något som de flesta inte vet är att Sverige redan har en lag som kan utnyttjas med omedelbar verkan:

  Lagen om skyddsympning (1952:270) säger bla.a.: Enligt 1952 års lag om skyddsympning vid krig eller krigsfara m.m. kan regeringen när riket befinner sig i krig eller krigsfara eller när annars utomordentliga förhållanden påkallar det till förekommande av smittsam sjukdom förordna att envar som befinner sig i riket skall undergå skyddsympning.

 3. Maria Skiddi

  Å nedanstående kommentar skulle vara under föregående inlägg=)

  Men jag håller med om att stå ”över” å samla fuck of pegar å därmed kunna ”köpa” sig tid som är egen…är den nya lyxen..

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Marja Granqvist (2011-01-21 23:15)
  Hej Marja 🙂 Ja, när man väl shoppar så kan man unna sig att satsa på ordentlig kvalité. Och skor är ju faktiskt mer viktiga hur de KÄNNS än hur de ser ut 🙂 Jag älskar sköna skor och sen får de se ut hur tusan de vill haha…

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Skiddi (2011-01-21 23:47)
  Läste lite grann om det där. Har aldrig hört ordet förr 🙂 Varje dag lär man sig något nytt. Hörde tidigare en kvinna berätta att det hade varit tal om att det var nära att det hade blivit lagstadgat att ALLA skulle ta vaccinet mot svininfluensan. Skrämmande tanke 🙁

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Skiddi (2011-01-22 00:59)
  Tid är alltid mer värdefullt än pengar 🙂 Och vem fan ska ta hand om alla döda ting när man själv dör? Haha.. jag tänkte bespara mina barn det så jag försöker leva här och nu och jobbar hårt på att hitta det som gör mig lycklig utan att blanda in materiella ting. Förutom de nödvändigaste då 🙂

 7. Fru Karlsson

  Jag har alltid tyckt att TID är mer värt än pengar och prylar. Har arbetat deltid ända sedan vi fick barn och har nu förtidspensionerat mig:-) Inte är det fett, men man får rätta munnen efter matsäcken, säger som min gubbe (som också pensionerat sig) att vi har ju vunnit mycket mer än vi förlorat/r.

 8. Sanna

  Jag minns knappt sist jag köpte något för fullt pris. 49 kr tycker jag är bra pris för en tröja 🙂 Men det jag tycker pengarna flyger iväg på är ju all matshopping, mat mat mat. Vi måste bli duktigare i detta hushåll på att skriva veckomatsedlar

 9. Helena Nilsson Springare

  Svar till Sanna (2011-01-22 14:09)
  Samma här! Jag har nästan som en fix idé att jag ICKET köper till fullpris haha.. jaa… maten då förståss, men då handlar jag lite dyrare. Om man dfrar ner på oväsentliga ting så kan man köpa ruskigt bra kvalitétmat, typ ekologiskt odlat och svenskt / norrländskt osv.. sådant är oftast dyrare, men det lägger jag gärna pengar på!

 10. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-22 19:38)
  Vissa saker kan det absolut löna sig att köpa lite dyrare om det är garanterad kvalité alltså. Frejas nya säng kostade 5 tusen spänn, men jag prutade ner den till 4 tusen 😀
  Samma säng finns hos jysk, men där var den gnisslig och ranglig och påminde mer om ett plockepinn så det fick bli den dyrare kvalitésängen men det har jag inte ångrat! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.