Tiden går…

…och vi med den.

Människor man tidigare trott att man kände, ter sig idag som främlingar.

Saker förändras. Vissa till det bättre och andra till det sämre.

Det enda som består och som aldrig förändras är det faktum att tiden aldrig stannar upp även om vi tycker att den borde det.

Insikter slår mig hårt i skallen varenda dag numera och jag försöker lära mig leva med varenda en av dem. Inte för att jag vill utan för att jag måste. Det är viktigt att acceptera sådant man inte kan förändra för annars går man under och det är inget jag vill göra. Inte än! 

Istället fokuserar jag i vanlig ordning på att LEVA! Inte bara att överleva och jag tycker att det funkar ganska bra. För det mesta mår jag bra och jag försöker vara glad åt allt som är positivt i mitt liv.

Allt det som är jobbigt i mitt NU, har jag faktiskt paketerat och lagt långt bak i minnesbanken. Jag orkar inte riktigt tänka på sjuka människor, döende människor, självskadande människor, ledsna människor, elaka människor eller människor överhuvudtaget just nu. Så jag tar fram det där jobbiga olyckspaketet lite längre fram. När jag pallar med att ta in det och det kanske jag aldrig får?! Men som sagt. Nu ligger det i min medvetandeperiferi och det känns skönt.

Under tiden så ska jag ägna mig åt att leva Här och NU! Jag har två saker att se fram emot och jag ska göra en del trevliga saker inom kort.

Jag ska berätta mer sen. När jag känner mig lite gladare och har inspiration att skriva mer! Kan tänka mig att ni tycker att jag varit lite gnällig på sistone och jag ska ändra på det faktiskt!

Hoppas alla mår bra i alla fall!

UPDATE:

Fick just ett telefonsamtal!! Min bror Fedrix fråm de ståkkålm kanske kommer i helgen..

wohoo.. Nu blev jag riktigt GLAD!!

Lille B med morbror förra sommaren

 

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Nina

  För 5 år sen gick jag inn i en akut depretion. Jag kom mej på benen efter ett tag, och sen har jag lärt mej samma teknik som du använder för att inte hamna i samma svarta hål en gång till. Packetera och stoppa bort det man inte orkar ta i tu med. Sen lever jag och när jag känner mej stark nog, tar jag fram ett paket i taget och löser det. Då orkar jag bearbeta det som behöver bearbetas, och jag blir starkare varje gång jag har lyckats göra mej av med ett paket. Så vem vet, en dag blir man kansje oövervinnlig ”skrattar”

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till Nina (2011-11-01 18:10)
  Hej Nina. Visst är det skönt när man hittar en strategi som funkar? 🙂
  Eftersom livet pågår varje minut och varje sekund så vill jag inte tappa alltför mycket fart eller sluta leva… Klart man är ledsen ibland, men när man hittat ett sätt att hålla näsan över vattenytan så känns ju allt lite lättare 🙂 Tack för en trevlig kommentar och jaa.. det låter ju inte dumt att få bli oövervinnlig 😀

 3. Linda

  Men så liiiiten han var där då. Gullet.
  Undra vilken färg Fedrix brodern gillar då? 😛
  (om fröken ska ha med sig ett backup armband tänkte jag) =)

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Linda (2011-11-01 19:44)
  Visst var han en pyttis hihi… Jaa.. hmm.. Ett blått kanske? 🙂 Hon är så snäll din dotter! Få se om Jimpa blir lite sotis då? haha.. Det ska bli så skoj att han kommer och stannar hela helgen!

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Spankywhip Dellamorte (2011-11-02 10:55)
  JO, man måste tänka på sig själv i första hand när världen skakar… för om man inte kan hjälpa sig själv så kan man ju inte hjälpa andra i alla fall. Tack Spanky!! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.