Skvaller, sladder och slajmiga kvinnfolk

(Detta inlägg är skrivet med den manliga delen av min hjärnhalva. Varnar redan nu för ironi och elakhet)

*suckar* Ja, då var det dags igen.

Att denna staden är ack så liten har jag ju konstaterat flera gånger förr. Men när det händer små irriterande sammanträffanden som nästan gnager hål på mitt goda humör eftersom jag alltid försöker  tänka: "Nämen SÅÅÅ kan det ju ändå inte vara?! Hon SÅG mig säkert inte och om hon hade gjort det så hade hon SÄÄÄÄKERT stannat och pratat"

*fnyser*

Nja, innerst inne så fattar jag ju att det inte var så. Det var precis som jag trodde. Att personen i fråga låtsades som att hon inte såg mig fast hon egentligen borde stannat och ställt alla de där frågorna som bollas varje gång hon träffar likasinnade. (likasinnade=skvallerkåta kvinnor i valfri ålder) Fasiken att det jämt är kvinnor, tanter, damer, flickor, brudar och tjejer som är de absolut värsta när det kommer till skvaller och förtal. Jag skäms över det kvinnliga släktet en del gånger. Usch!

"Har du hört att…."

"Ja, hon är ju som hon är…"

"Stackars hennes barn…"

"Men vet du vad JAG har hört…"

"Jag umgicks ju med henne en gång och då…."

Allt sladder och skvaller som avhandlas i vissa kretsar skulle faktiskt kunna få ett slut. Men å andra sidan så kanske ni inte skulle haft så mycket spännande att skvallra om då. Sorgliga sladdertackor som Ni är.

Men allvarligt talat: Jag KAN och vill gärna räta ut era frågetecken. Så när ni ser mig nästa gång: Våga hälsa! Och ännu viktigare: Våga fråga! Jag vet ju att Ni så gärna vill veta. Och faktum är ju att jag är den som kan bidra med mest till era slajmiga skvallermöten. Och det bästa är att jag inte ens tar betalt för det. Det blir som en "Hänt i veckan". Fast utan bilder. Vad sägs?

Och glöm inte att vissa av era sladderkompanjoner trots allt inte är så lojala som Ni kanske tror att de är. De som jag faktiskt känner brukar berätta för mig vem som säger vad och på vilket sätt. Tänk på det. Så nästa gång jag ser just DIG ute… Säg åtminstone hej. Så blir det inte så pinsamt för dig. Våga stå för ditt BULLSHIT!

Men för att avsluta detta inlägg med något positivt så kan jag berätta att det ibland låter så här när jag träffar folk som jag känner / känner litegrann / inte alls känner:

"Hej Helena! Jag har hört det här och det här och det här och det här av den-och-den om dig. Men jag vill bara säga att jag inte tror på allt som sägs"

Tack och lov. Det finns alltså hopp och en liten tröst är att allt sladder som alla slajmiga tanter håller på med säger mer om DEM än om mig. Faktiskt en skön tanke.

Jag nöjer mig så!

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tror att även killar kan… men dom kanske skiljer sig på det sättet att dom säger det, sen är det borta, medan vi, av det kvinnliga släktet ska älta saker och det ena byggs på det andra och det blir värre och värre. Nu säger jag att jag tror, för jag vet faktiskt inte helt säkert. Jobbigt är det ju i alla fall med skitsnack, och när det dessutom ska pratas bakom ryggen så har personen i fråga aldrig en chans att kunna försvara sig heller. Nä, då är det bättre att dom gör som du skriver, prata med den det berör istället, så får man det ur världen. Ha en fin fredag i er myslägenhet. ps, jag har också köpt en tavellist som jag ej har fått upp än, hade tänkt ställa en massa värmeljus på den, vi får se ds.

  2. Krister Klermalm

    Just kring det här tänkte jag faktiskt på idag. När jag reflekterade över bloggandet och vad sägs ”där ute i den stora världen” om det jag har skrivit.
    Uppenbart är att vissa bloggläsare språka med en annan istället att föra en dialog med mig om deras åsikt om det jag har skrivit om. Då kan jag inte försvara mig ifall det kommer ut något felaktig och det sprids, kan så bliva att ser konstig eller snett på mig om den jag är eller vad jag står för.
    I skrift kan jag låta vass och ses som het i debatterna. Det är enbart skygglappandet och respektlösheten som florera jag bränner till. Något uppfattas som livligt.
    Det mest destruktiva vågar ens möta mig live ens, så har dem mage att döma en ur det jag skriver om.
    Jag står upp ändå och fortsätter att skriva trots kritiken på skrivfelen och låter skvallrandet på stan florera bland veka varelser.

  3. Anne-Marie Mäkelä

    Jag är ju en av dem som inte alls vet vad som ligger bakom allt som drabbar dig, utan jag tycker bara att du skriver kloka och läsvärda saker. Lev du bara ditt liv som du vill. Sk-tprat brukar ändå oftast dö ut utan näring. Kram

  4. Mamma Brötis

    Nää, de kan inte ta reda på hur det egentligen är, då mister deras liv lite (mycket?) av sin mening, och precis som du säger så säger väl det mer om dem än om dig!

    Lyckan är att ta en skvallerkärring på bar gärning, vilket faktiskt hände mig en gång (man ska akta sig för att sladdra om folk man inte ens känner igen). Vilken omgång hon fick, hehe, dock helt saklig!

  5. Catharina Oderstål

    Det är synd att du ska behöva ha det så här Helena och att det verkar ta sådan tankekraft ifrån dig.. Energitjuvar som tar upp utrymme i hjärnan utan att betala sk god hyra bör alla människor försöka finna utvägar så att saker bara rinner av en som vatten…
    Tyvärr på grund av den jag är… Alldeles för spontan. Alldeles för rak och rättfram har jag ofta råkat ut för ett fint fenomen… De runtomkring som levererar nyheter kring andras person…. där jag är fullt medveten om hur en situation har kunnat vara… När jag så konfronterad den omrunt snackade personen där närmare sk bästisar snackat med varandra om den låt oss säga fjärde bästisen…. MEN, när då någon hjälpsam samarit ledsnat på allt detta och talat klarspråk till den berörda där andra ryggradslösa amöbor hållit sin mun stängd…. ja… grattis! Som en högvinst på lotto är det mitt fel. För inbilla sig aldrig att dessa NTV människor förstår rak kommunikation med smärtsamt klart budskap…Nej, nej, nej! Det ska serveras inlindat på silverfat i silkeshandskar… Detta har jag inte förstått men försökt lära mig… När jag i nästa stund ska kommunicera med en av mina egna.. Glömmer att jag har på mig silkeshandskarna igen där de i sin tur ser ut som frågetecken över mitt kringelikrokiga språk och utbrister allt som oftast.. Men varför sa du inte bara som det var? Hmmmmmm…. Har inget och lite intresse för dessa kvinnokonstellationer för vi är ett sorgligt släkte när det kommer till kommunikation oss kvinnor emellan. De flesta bästa vänner har varit män som försvunnit då de hittat sig en flickvän som inte förstår sig på manlig och kvinnlig vänskap utan känner sig hotad… Så när jag blir inbjuden till damkonstellationer då tvekar jag och oftast backar jag ur och tackar nej… För med säkerhet vet jag att någon skit blir det alltid som amen i kyrkan.. japp… Försök hitta en väg så du slipper reta dig så till den grad att du behöver blogga om det… Det har jag gjort… Man mår bättre… Lovar, garanterar det

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-01-13 15:39)
    Jo, nog finns det finns det ju killar också som älskar att sladdra men det är inte lika vanligt tror jag.
    Om två killar sitter och avhandlar en händelse och två kvinnor sitter i ett annat rum och diskuterar samma händelse så har snubbarna pratat klart efter fem minuter medans kvinnorna kan sitta i flera timmar och analysera och vrida på varje sak haha.. märkligt!

    De har förresten rea på tavellister på både rusta och jula!

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2012-01-13 16:25)
    Men det som är så bra med att ha en egen blogg är ju att man skriva om ”sin sida av saken” och så kan folk läsa sig till det man vill förmedla.

    Men jag har insett att illasinnade skvallertanter alltid kommer att finnas. Bara att gilla läget och jag tror det är bäst att försöka skita i det och tänka att man kan bli smickrad istället eftersom man upptar dessa människors tid och tankar.

    Stå på Dig Krister! Hoppas du mår bra 🙂

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-01-14 08:49)
    Tack Anne-Marie 🙂
    Det är så skönt att höra sånt. Just när det kommer till rykten om mig så borde jag vant mig för längesedan. Men när det på sistone handlat mycket om negativa saker så blir man ju lite trött. Jag blir ju extra glad när någon uppmärksammar mig för att jag sagt eller skrivit något bra. Inte för påhittade dumheter som sprids om mig. Men jag brydde meig mer och blev mer ledsen förut. Nu påverkar det inte mig lika mycket även om det svider till ibland.

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mamma Brötis (2012-01-14 08:50)
    *skrattar* Ja, visst är det härligt när man får en ”bar gärning situation”? Det hände mig också.. haha.. och jag skrattar lika gott åt det än idag. Jag bodde granne med en familj som hade en dotter som umgicks med min dotter. Tjejerna hade rykt ihop och en dag ringde pappan i familjen för att redogöra om en konflikt tjejerna hade haft. Han trodde att han lade på, men just när jag skulle lägga på så hör jag mamman i familjen som suttit och lyssnat börja kackla i sin mobil (av hennes samtal framgick även VEM hon pratade med. En tredje granne haha…) så jag satt i TIO minuter innan jag fick nog och la på. Men sen skickade jag ett sms och tipsade henne om att vara säker på att objektet inte lyssnade i andra luren nästa gång hon skulle snacka skit. haha..

    Jag ser bägge fd grannfruarna här på t-bo då och då och jag blir lika full i skratt varje gång. Vilka typer alltså! 😀

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Catharina Oderstål (2012-01-14 13:35)
    Inte är det kul, men förr tog jag det mycket hårdare. Numera känns det inte lika mycket, men just detta med att hela tiden behöva förklara och berätta sin version tar sån tid och energi.

    Men det som är bra är att det har sorterat ut en hel del människor ur min krets helt automatiskt och därmed finns bara guldkornen kvar. För det är i nöden alla vänner prövas och det har ju visat sig många gånger att det är människor som stått en nära som snackat mest skit! Helt otroligt alltså..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.