Jag tycker om…

…Kvalité…

när det gäller apelsinjuice…

kaffe… (såklart)

hudkräm…(jag tål bara det bästa!)

litteratur…(smaken är som baken, jag vet!)

mat… (myyycket viktigt!)

skor…(sköna, inte nödvändigtvis snygga!)

blöjor…(kommentar överflödig!)

sömn…(absolut!)

tid…(mer kvalitétstid tack!)

vänner…(få, men viktiga!)

relationer… (viktiga är de jag sparar på!)

Men när det gäller annat strunt som vilka strumpor eller kläder jag har på mig eller vilken bil jag kör, så spelar faktiskt kvalitén mindre roll. Jag orkar inte bry mig om så oväsentliga saker längre. Bara jag får kvalité i min ovanstående lista.

Nothing else matters!

JO! Jag tycker att ödmjukhet är en kvalitativ egenskap också. Och det härliga är att varenda en av mina nära vänner besitter denna egenskap. Därav min åsikt om att blod inte är tjockare än vatten.

Hellre en enda nära vän i köket än flera svekfulla släktingar i skogen.

Några få  år av verklig vänskap kan faktiskt överväga en livstid av släktskap!

(de kan lika gärna stanna i skogen)

Hahaha…

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Där ”nejlade” du en liten lista. Tänk, egentligen skulle vi alla göra en sådan, typ, tio absolut viktigaste sakerna i livet, vad du värdesätter mest. och då försvann allt det ytliga, alla saker man har ”bara för att”, ja, man skulle göra två listor, en med kvalité och en med det vikigaste, skulle vara nyttigt för många av oss… jag vet 🙂 Men där kommer naturligtvis, på plats nummer ett familjen in, tveklöst,och har man den så klarar man mycket. Ha en fin måndagskväll!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-01-30 15:48)
    Om man tar allt för givet så försvinner det ju en vacker dag. Och allt det bästa i livet är ju oftast det man får kämpa hårdast för.

    Är det något jag lärt mig så är det att aldrig ta någon eller något för givet. Jag gör mina tankelistor nästan varje dag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.