Modigt att vägra ta hand om sina barn

Det här är sån klockren BULLSHIT att man rent SKÄMS å allas vägnar… Man tror knappt att detta är sant…

En mamma: -"Har ni talat med barnets pappa om att han borde ta hand om barnet? Barnet vill ju bo med sin pappa!"

Kvinna på socialtjänsten: -"Ja, det har vi. Men han kan inte det tyvärr"

En mamma: -"Jahaa… Och det bara godtar ni? Fast barnet säger att h*n vill bo med sin pappa?"

Kvinna på socialtjänsten: -"Vi tycker faktiskt att det är mycket modigt av honom att säga Nej"

En mamma: -"Vah..?! HUR menar du då? Förklara gärna för det där låter ju helt sjukt!"

Kvinna på socialtjänsten: -"Ja, vi anser att han är modig som erkänner att han inte vill ta hand om barnet!"

En mamma: -"Det där är det sjukaste jag hört"

Kvinna på socialtjänsten: -"Nu är det bara så att han inte KAN eller vill ta hand om barnet. Han har inte möjlighet och det är modigt av honom att erkänna det"

En mamma: -"Nu måste jag lägga på och försöka smälta det du just sagt. Det måste ju vara ett skämt"

Ja, så här går det till idag och jag kan garantera att om en mamma vägrade sina egna barn så skulle antagligen många i samhället tycka att mamman inte var riktigt normal, men när en pappa vägrar sin egen avkomma så är han "modig" enligt socialtjänstens normer. 

Sug på den!

(och nej, det ÄR inget skämt. Det här samtalet har ägt rum i verkligheten. Jag hörde det med egna öron)

Läskigt!

Etiketter: , ,

16 kommentarer

 1. MyH

  Men HUR är det möjligt?? Hur i världen fungerar samhället? Jag fattar vad du skriver men jag förstår inte hur samhället tänker!!!
  Ett av mina barn valde att bo med sin pappa ett tag. Inte för att det var problem hemma hos oss utan bara för att det var lika naturligt att bo hos pappa som hos mamma. Fick efter ett tag höra att han var ”duktig” som tog hand om sitt barn & folk i hans närhet undrade vad mamma (jag) hade för problem eftersom barnet inte bodde med mig!!!Det gjorde mig otroligt arg,vaddå duktig?? Det är väl det naturligaste i världen att ta hand om det man sått så att säga!! Nu bor barnet med mig igen,men inte ska du tro att jag fått höra nått om hur ”duktig” jag är.. Behöver inte höra det heller! Jag beundras fortfarande av hur stark du är som kämpar mot dom där….Finner inte ord. Men jag håller på dig!!!!

 2. ops!

  Du har helt rätt. Tycker oxå att det var märklig tolkning av soc. det är alldig modigt att avstå sina barn. Deremot är det modigt att agera, handla rätt när sina barn behöver en. Allt anant är egoistiskt . fegt. Mannen var enbart ärlig och det var ju BRA för BARNETs skull. Dermot är han än fähund. Om han hade problem spom gör att han inte är lemplig vilket skälvklart är fallet. MOD är att älska och stå upp för vad som är rätt även om man är rädd. Dessa soc personer är inte alla inom soc. men ja tyvärr 80% då de saknar livserfarenhet. en utbildning gör dig inte till en god människa . I dag är de flästa inom IFO ungdommar eller stracks över 30. Mycket attityd men ingen självranskaan och livserfarehet i olkia skeden och miljöer. Men det finns även undantag. 25 åringar som rä bättre än böst. men de är oxå unika. Ska du jobba med utredningar inom soc ska du ÄLSKA människor! även fast du VET saningen om dem. Och det är svårt lovar. Måste ha tro, bra självkännsla , för det är viktigt att göra rätt när man gjort fel. DEt är MOD.
  Självklart behandkas du iten rått. För du har mod ! det skrämemr dem då det är rädda för att göra fel…. underbara helena ha en härlig helg!

 3. Helena Nilsson Springare

  Svar till MyH (2012-02-16 21:43)
  Ibland känns det som att folk som jobbar med familjefrågor på socialtjänsten ABSOLUT vill ta ställning för eller emot någon. Varför ska det vara så? De har ju ingen aning om eventuell historik.. eller vem som sagt eller gjort vad.. Helt sjukt egentligen.

  Och det där med att folk säger att papporna är ”sååå duktiga” när de bara gör det de SKA göra.. dvs, sin plikt så kan de väl för F-N inte anses som.. ”duktiga” *fnyser* Har också varit med om exakt samma sak. Man blir så arg!

  Mammor får lättare dåligt rykte hur bra jobb de än gör. Orättvist!

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till ops! (2012-02-17 19:17)
  Hej och tack för en lång kommentar.

  Visst är det en konstig sak att säga.. när ett barn VILL vara med sin pappa så avvisar / avfärdar han sitt eget barn med en axelryckning och går vidare i livet. I SITT liv utan en tanke på konsekvenserna hans handlande får. det är skrämmande. För pappan i ett sånt här fall kommer aldrig att behöva sopa upp skärvorna efter en person som blir sviken på ett så grymt sätt.

  I mina ögon sett borde det vara straffbart, men det enda värsta straffet jag kommer på just nu är att den här snubben fortfarande är han när han tittar sig i spegeln imorgon.

  En sorglig stackare som inte vågar eller kan stå upp för det rätta.

  Att soc ställer sig bakom detta är helt absurt och jag tappar tron på både människor och människor som jobbar inom myndigheter. MEN.. därmed inte sagt att det inte finns fina människor som jobbar på rätt ställe inom socialtjänsten, för de finns ju faktiskt också. Synd bara att dessa stolpskott får för mycket utrymme.

  Tack så mycket för dina ord och jag önskar även dig en fin helg 🙂

 5. jimmie springare

  Det är helt åt helvete att dem kan säga sådana saker. Att sitta där o försvara en riktig jävla kärring som inte tar hand om sitt barn. Barnet får inte bo där för att man skyller på den andra parten. Typiskt kvinnligt att göra sånt. Och på soc sitter det ju som sagt kärringar som inte vet vad dem pratar om. Och man är så modig när man inte tar sitt ansvar om om barnet. Vad är man om man tar hand om det bästa man har?? Ja en riktigt bra förälder i mina ögon sett. En riktig hjälte som ska synas och beundras av alla som förstår hur det är och vara förälder.

  Men soc och pappan tycker ju inte att det är det rätta

  Och det sista jag skriver är att dem båda kan ta sa sig i mumindalen och växa upp och vara vuxen som dem är.

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till jimmie springare (2012-02-18 23:02)
  Hej Jimmie. Jo, det ÄR åt h-vete att en pappa kan göra så. Men verkligheten är som den är ibland.

  Men jag håller med: ALLA som faktiskt tar hand om ALLA sina barn på samma sätt (och som tar hand om andras barn också för den delen) är värda all beundran.

  Och du… Jag sade just idag till M & M att jag beundrar dig jäkligt mycket för allt du gjort, all skit du stått ut med och allt bra du gör för mig, barnen och vår familj. Du är värd all kärlek och beundran och i mina ögon är du en sann hjälte och det vet du också att alla andra tycker! Puss och kram till dig älskling!

 7. Lisbet Olofsson

  Men frågan är om varken en mamma eller pappa vill ha sina barn och är modiga att säga det – hamnar ungarna i tunnelsystemet under jord?

  Kan man bara avsäga sig … sådär..

 8. Helena Nilsson Springare

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-02-21 08:14)
  Man undrar ju hur man tänker då man hellre låter andra ta hand om barnen än att man själv gör det. Helt galet! Barnen har inte bett om att få bli satta till världen och det värsta är när en person väljer att ta hand om vissa av sina barn, men vägrar andra.. med hänvisning till att ”mamman är så dum så jag kan inte ta hand om barnet”

  *suck* En dålig ursäkt… just därför borde ju den frånvarande föräldern träda in… nu när mamman är så knäpp och dum. En konstig logik som ingen förstår (fast å andra sidan så vill man inte förstå. Det är bara för dumt!)

 9. Jose Maria

  … Skulle lika gärna kunna varit i Haninge. Där jobbar horder av kvinnor som underkonsulter för att hjälpa personlighetsstörda mammor med att avlägsna pappor från sina barns liv.
  Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att socialtjänsten arbetar så illa som de faktiskt gör innan jag såg det med egna ögon.

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej. Socialtjänsten här i Umeå (i alla fall alldeles för många enskilda socionomer på barn och unga) ”jobbar” på ett jäkligt konstigt sätt och 1. Hämtar inte upp relevant information. 2. Gör sina egna tolkningar /värderingar och skäms inte att sätta det på pränt trots att andra myndigheter säger tvärtom. 3 Låter sina personliga tyckanden och åsikter gå före professionalitet. 4. Låter unga, nyexade och inkompetenta socionomer sköta avancerade ärenden som kräver MASSOR av den som ska utreda. 5. Skiter i ungar som far illa på riktigt (bebisar som hänger med på sprit o knarkfester tex) 6. Röjer sekretessbelagda uppgifter (jag har själv direkt lyssnat på ett sådant via telefon och ångrar bittert att jag inte spelade in det) 7. Far med direkta osanningar och lögner som de inte ens kan stå för i efterhand 8. Backar inte ens när det är helt uppenbart att tjänstefel har begåtts (”Ja, så här med facit i hand blabla…” osv… osv…

   Den här typen av ”socialtjänst” kostar skjortan för skattebetalare… Fy fabian säger jag bara!!

   Lycka till med vad det än du har råkat ut för… kämpa på och kom ihåg att även om rättvisan inte alltid segrar så måste man komma ihåg att lägga massor med energi på att orka stå pall och försöka överleva också!!

   Kram på Dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.