Det går inte att låtsas…

 …för då blir man sjuk till slut.

Kroppen vet mycket, mycket mer än vad man kan tro. Kroppen har sina egna sätt att signalera obalans.

Oavsett du är skeptiker eller ej så kan vi väl i alla fall vara överrens om att allt består av energier?

Om dina energier är i obalans så blir det mesta i ditt liv också det till slut.

Det finns så mycket som är helt onaturligt för oss människor och ändå omger vi oss med sådant även om vi egentligen vet att det inte är riktigt bra för oss. Det är därför det är så otroligt viktigt att lyssna på sina egna signaler. Intuition, magkänsla eller andra saker som signalerar när något inte är bra. Stanna upp och känn efter. Det är inte svårare än så. Struntar du i kroppens varningssignaler så riskerar du dessutom att bli sjuk. I både kropp och själ.

Ibland blir man ju såklart anklagad för att vara "flummig" som tror på sådana här konstigheter, men efter att ha varit med om vissa saker det senaste åren så kan jag faktiskt strunta i skeptikerna med en axelryckning och tänka att egentligen är det bara synd att de själva inte öppnar sin egen dörr till sin andlighet lite mer.

Men det är deras problem och jag tar själv ansvar över det som är mitt. Det är väldigt tydligt i en del vardagssituationer när man träffar en person som lever i andlig fattigdom. De mår naturligtvis inte bra eftersom de är allt annat än nöjda med sitt liv. Dessa människor gör allt för att förminska, förtrycka och förnedra. Det kan vara allt från små gliringar till direkta elakheter som gränsar till mobbing.

Dessa personer finns på ALLA arbetsplatser, de finns i bloggarnas kommentarsfält och de finns bland oss i vardagen. I kön på konsum och vid krogarnas bardisk där de gärna blänger och försöker styra upp bråk och provokationer.

De kan antagligen inte rå för det. Att de per automatik väljer att hata trots att det egentligen inte finns någon anledning. Min egen slutsats är att det handlar om en omedveten avundsjuka och att dessa personer känner sig otillräckliga eftersom de lever ett liv som de inte är nöjda med.

För vad kan vara mer provocerande för en bitter och missnöjd människa än en människa som är glad och nöjd över sitt liv?

All negativ energi som folk försöker dumpa på mig kastar jag direkt tillbaks i samma form medans jag sparar på min egen positiva energi. För det är jag som behöver den och det är jag som har rätt till den eftersom det är MIN energi!

Logiskt och underbart!

Rätt personer kan frigöra rätt energi hos just DIG!

Foto: Christian Örnberg

 

Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Vilken tur att du inte passerade ”arga” Maria igår… för då kanske du hade fått något kastat på dig 🙂 Fast jag är ju inte en elak människa egentligen… bara ibland, då jag har ont och andra gör saken ondare, då är det bra att ha ett långfinger, hehee…

  Jag är, by the way, ledig, ons, tors och fre, nästa vecka, fredag kanske redan bortlovad, men ändock, och mån och tis slutar jag två. Hör av dig om någon dag passar dig.

 2. satan

  Försöker hålla mig borta från trubbel
  Försöker hitta nån slags balans
  När jag går fram längs östra kyrkogatan i nån slags trans
  Så när dom jävlarna tog dig igen
  Du borde hålla dig härifrån
  Kommer fortsätta fly och stoppa huvet i sanden
  Precis som du gjorde igår

  Här finns vår passivitet
  Av vår hatkärlek
  Här finns vår passivitet
  Av vår hatkärlek

  Om det var upp till mig
  Skulle jag aldrig bekänna nåt alls
  Jag har haft sån jävla ångest över allt det här
  Den här gången har du inte en chans
  Från och med idag kommer jag
  Aldrig mer va nöjd med nån skit
  Så länge det finns såna som oss som gillrar fällor
  Finns det såna som trillar dit
  Såna som trillar dit

  Här finns vår passivitet
  Av vår hatkärlek
  Här finns vår passivitet
  Av vår hatkärlek
  du är inte normal

 3. gertrud

  Ångest i psykologisk mening handlar i grund och botten om någon typ av oro eller rädsla. De kroppsliga aspekterna av ångesten är spänning, ett ”inre tryck” eller rastlöshet, och det kan vara just dessa kroppsliga sensationer som skapar obehag.

  Den psykiska ångesten kan variera i styrkegrad alltifrån ängslan eller oro, till skräck eller fullskalig panik. Den kan utgöras av en kortvarig episod eller vara ständigt närvarande, nästan som ett personlighetsdrag.

  Man skiljer mellan primär ångest, där ångestsymtomet är själva grunden i diagnosen, och sekundär ångest, då ångesten snarare är ett av flera symtom, t ex vid depression eller personlighetsstörning.

  Det finns också anledning att skilja mellan realångest – ångest där man är medveten om vilken omständighet i livet som ligger bakom ångesten, och irrationell ångest – där patienten inte själv förstår ursprunget.

  En form av mer diffus irrationell ångest kallas fritt flytande ångest, medan en annan typ av irrationell ångest bara uppträder i vissa situationer.

  Men glöm inte heller att ett visst mått av ångest är en del av livet och fyller en viktig funktion. Ångest är nämligen den starkaste drivkraft vi har för förändring, vare sig det är faktorer i omgivningen eller hos en själv som man måste ta itu med.

  Ångest kan också vara en följd av att vi inte har någon förklaring till själva vår existens, det vill säga en del av livets existentiella villkor.

  Symtom

  En viktig aspekt av ångest är att den alltid åtföljs av speciella kroppsliga reaktioner. Kroppen, tankarna och känslorna är så tätt sammanvävda att det ofta är svårt att urskilja vad som är hönan och ägget, vilket också innebär att det finns en del kroppsliga sjukdomar som har ångest som symtom.

  Samspelet fungerar i alla riktningar så att de kroppsliga reaktionerna väcker negativa känslor och tankar, ältande av tankar leder till ökad oro, oro leder till reaktioner i kroppen osv. På det här viset kan man säga att ångesten är väldigt bra på att hålla sig själv vid liv och ständigt växa sig starkare.

  Själva ångesten är egentligen helt ofarlig, i den meningen att den inte innebär att man är vare sig galen eller håller på att dö. Däremot är ångest fruktansvärt obehagligt – kanske ett av de obehagligaste symtom man kan drabbas av. Därmed utgör den också en riskfaktor för olika överilade, farliga beteenden såsom missbruk, självskadebeteenden och självmord.

  Ofta hamnar också ångestpatienter i den – ännu mer ångestskapande – situationen att de upplever att de inte tas på allvar och inte får vård, vare sig de söker hjälp för att de tror att det är något fel på kroppen, eller inom psykiatrin. Det beror på att man inom vården prioriterar utifrån allvarlighetsgrad och farlighet, snarare än utifrån lidande.

  Ångestdiagnoser är också ofta rejält handikappande om de tillåts pågå år efter år. Det vanligaste sättet att hantera ångest på är att undvika ångestväckande situationer, och därmed begränsa sitt liv. I värsta fall kan man hamna i ett läge där man knappt klarar av att lämna hemmet, än mindre att ha normala kontakter med andra. Och det säger sig väl självt att man inte mår bättre av det.

  Hur får man hjälp?

  Grunden i all ångestbehandling är att låta ångesten leda till handling, i motsats till handlingsförlamning och begränsningar.

  Om det verkligen finns något att oroa sig för, då behöver man agera för att undanröja hotet.

  Om ångesten däremot inte kommer sig av något verkligt hot, då kan det vara bra med psykologisk behandling. Det är en billig investering att stoppa ångesten tidigt, innan den hunnit bli handikappande och mer svårangripbar.

  Själva ångestsymtomet kommer man bäst tillrätta med i kognitiv beteendeterapi. Om man däremot känner att man vill förstå mer om varifrån man har fått sina föreställningar eller hur man har blivit den man är, eller om ångesten är en del i någon annan diagnos, är kanske en kognitiv eller psykodynamisk terapi att föredra.

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till gertrud (2012-09-02 09:26)
  Tack för din kommentar Gertrud!

  Det är en intressant faktor i sig att man kan få så många olika fysiska symptom av att man mår dåligt psykiskt. Det finns så mycket som man kan lära sig av kroppens små, subtila signaler. Ångest som får växa sig större och starkare och som till slut begränsar en så mycket att vardagen inte funkar måste vara hemskt. Både för den drabbade och även för omgivningen.

  Ha en skön dag! 🙂

 5. Minna Grenholm

  Härligt skrivet! Att omge sej med godhet är den bästa läkningsprocessen… Ärlighet, djur & natur! • Vad kan gå FEL • landa i sej själv, ta sej tid & reflektera ger verkligen iNSiKT! man lär sej Lätt & snabbt vilka som bryr sej om på rätt sätt om man är mogen nog att inse vart man har sina egna balanser i energi… OM man går närmare in på Ayurvedan så har jag verkligen funnit många svar på dej jag inte kan förstå… Omätbar som oslagbar att stärka upp för livskvalité. Så tummen upp för PRANA. Varje andetag räknas & det är det verkligen inget flummigt med. Man har mycket kvar att lära av sitt liv, tiden är vad man gör det till så jag hoppas verkligen att människor kan visa lite empati & förståelse för medmänniskor utan att lägga i sin egen värdering i allt

 6. Krister Klermalm

  Man önskar sig att med sin egen positiva energi skulle påverka andra som är negatismer som giver långvariga konsekvenser för ens liv att ger upphov till som Gertrud tog upp.

  Sedan kan man vända på steken så de som nedtrycker andra får smaka på sin egna medicin dock ändå är positivt bemärkelse, som den här repliken som jag vände till min fördel av energin min:

  – lf säger: Om livet vore lika komplicerat som du uttrycker det och om du tror att alla pratar bakom din rygg,då har du fel. Jag tror att du fokuserar för mycket på dig själv.
  Ta ett djupt andetag och glöm för ett ögonblick dig själv.

  + Krister Klermalm svarar:
  Livet är inte komplicerad så länge andra inte ställer sig på tvären för min väg. Alla prata inte bakom min rygg dock de som gör det har inget rikt liv själva. Tänker jag inte på mig själv så blir jag en toffel medborgare eller/och rövslickare.

 7. Helena Nilsson Springare

  Svar till Minna Grenholm (2012-09-02 11:53)
  Att omge sig med djur och natur väcker nog det ursprungliga i oss… för vi får ju aldrig glömma bort vad vi är: Biologiska varelser.

  Vi lever alldeles för snabbt och många gånger för onaturligt. Vi måste gå tillbaks litegrann och tänka lite mer ”basic”. Lyssna på de små signalerna som kan säga oss så MYCKET 🙂

  Du är en mycket klok kvinna Minna.. (ett rim.. hihi…) Hoppas allt är finfint med dig! Kram

 8. Helena Nilsson Springare

  Svar till Krister Klermalm (2012-09-02 12:59)
  Hej Krister! Ja, det är bara att stå på sig och inte dras ner med folks dumheter och elakheter. De som kastar skit får ändå tillbaks skiten på ett eller annat sätt eftersom det tillhör dem. Man får tänka så 🙂

  Mera optimism åt folket! Hoppas allt är jättebra med dig Krister! Kram

 9. Krister Klermalm

  Jo det är bra med mig när jag är flyttar tagen ifrån regionen. Det är lika bra att ta ett skutt ifrån Lycksele till helt annan län. Tanke på vad Johan har skrivit här nedanför som är förtal anmälningsbart. Jag ska flytta för jag har funnit en kvinna på en annan ort. Så det gör inget på så vis ändå att han har spridit falsk ord om mig. Dock bör dessa som han blir åtalad med vad han håller på med bland bloggarna. För övrigt så jobbar jag och förbereder för att få sig ett arbete på annat håll.

  11:42
  Idag OK!
  Ta bort
  Jasså, nu har den arbetsskygge bidragsnarkomanen kommit på den strålande konklusionen att den enskilde vet bäst. Men skall man varje morgon känna efter hur man mår så går man ALDRIG till jobbet. Men det har väl knappast varit ditt problem som helst sitter under den ekologiska korkeken och luktar på blommor. Alla arbetsgivare i regionen är varnade för att anställa dig……
  Mr Cool (johan.andersson@gmaill.com, )
  Kan bli anti för mindre…

 10. Helena Nilsson Springare

  Svar till Krister Klermalm (2012-09-03 12:15)
  Vad kul att du funnit kärleken Krister 🙂 Grattis! Hoppas det går bra för dig på nya orten då.

  Och du.. sådana knasiga typer finns överallt. Man ska inte ödsla för mycket tid och energi på dem. Det bästa straffet de får är i alla fall att de är samma person varenda dag då de vaknar och tittar sig i spegeln. Knappast ett uns av framgång där inte *skrattar* Stå på dig Krister! Kram

 11. Minna Grenholm

  Hihi*** jo tack finfint är det absolut. Att ta dagen som den kommer gör en sällan besviken. Så de är nog så Basic jag kan bli 🙂 ha en riktigt fin vecka du! Tjingeling i myys regnet!

 12. Helena Nilsson Springare

  Svar till Minna Grenholm (2012-09-04 20:52)
  Tack Minna! Hoppas du får en härlig vecka du med 🙂 Nu hoppar jag i säng tidigt som tusan och sover nog om en kvart med ljudet av regnet utanför rutan *myys*
  Kram & godnajt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.