Härliga helg!

En skön helg är till ända och jag har haft det rätt soft i sällskap av familjen. Jag har gjort några fynd på S&F loppis, bland annat finfina barnböcker och en stor glaslampa från ikea för fyrtio riksdaler!

Dessutom sprang jag på störtsköna Brönemyrskan och hon var som vanligt helmysig och superenergisk!!

IMG_2686

Orange is the new black (!?)

Annars har det varit mycket kring ungarna och både jag och Jimpa har ansträngt oss för att umgås lite extra mycket med kidsen. Vi har byggt X antal pussel, klippt ut typ hundra fladdermöss, åkt skidor med minstingen, läst måånga böcker och sett ett par roliga filmer.

Nu börjar vinterdvalan släppa och det känns som att man ser hela familjen i nytt ljus. Våren är på väg ta mig tusan!! *Jaaa* 😀

IMG_2681

Mina pysselkillar 😉

Hihi.. Sötnosarna…

Och så tänkte jag att jag skulle ge er ett litet alternativ till vanliga pannkakor. På helgerna äter vi ofta pannkaksfrukost och eftersom vi kör helt glutenfritt här hemma så köper jag hem lite alternativa mjölsorter emellanåt och idag testade jag denna blandning:

IMG_2688

Etiopiskt teffmjöl och vanligt majsmjöl fifty/fifty istället för vanligt mjöl.

 • 3 dl mjöl (hälften teff, hälften majs)
 • 0,5 tsk salt
 • 6 dl mjölk (cashewdryck)
 • 4 ägg
 • 1 msk cocosolja ( i smeten)
 • 0,5 dl cocosflingor (för extra frasig effekt)

Så himla GOTT!! Och till detta serverade vi ett halvt rivet äpple ihoprört med 1 dl blåbär och 1 dl hallon + 1 tsk kanel och 1 msk honung. Kokas ihop under några minuter bara —> Oförskämt gott!!

😀

IMG_2682

Evribaddi lavvs pänkejks!!

IMG_2683

Sista slatten bråkar alla om haha…

Jag ska försöka att bli bättre på att komma ihåg att dela med mig av det här med allt glutenfritt som vi testar här hemma. Det finns ju ett stort intresse för det här med hur både dålig hälsa och dåligt beteende hänger ihop med glutenintag och jag ska inte babbla just om DET men jag ska dela med mig av sådant vi testar här hemma och har DU något bra tips till mig så tar jag tacksamt emot det! 🙂

Ha det så bra allihopa!

Vi hörs!!

2 kommentarer

 1. Cecilia Brönemyr

  Super kul att springa på er!! Alfan opereras idag och blir sjukskriven i minst 5-7 v så nu kan vi äntligen försöka trycka in en date!!
  Kram ~♥~

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Ja det var trevligt!! 😀
   Hörde om hans bravader.. vojvoj.. Ja, en dejt ska vi klämma in snarast tycker jag 🙂

   <3

   *kram*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.