En känsla av vemod

En känsla av vemod

En känsla av vemod!

Det är känslan för dagen! Jag hittade den här stolen när jag och hunden vandrade vid sjön idag.. Konstigt nog så speglar den lite av vad jag befinner mig i just nu..

Stolen andas sorg över svunna tider som aldrig kommer mer igen.. den är tom och stum och kommer inte att kunna lagas till sin ursprungliga form.

Många har nog suttit på den och den har säkert varit med om mycket roligt.. Men nu är det alltså slut.

Jag insåg att den här ihåliga stolen representerar allt vad jag känner idag. Sorg, vemod, ilska, ensamhet och även en gnutta glädje.

Glädje över alla fina minnen som passerat mina tankar denna helg, men sorg över att saker ibland tar slut innan det egentligen ska vara slut..

Men jag vet att livet har sin gång.. Det är bara det att ibland är saker så förbannat orättvisa. Jag tror att stolen skulle hålla med mig om den kunnat tala. Den borde ha fått trona i ett vackert rum i minst hundra år till.. eller åtminstone i femtio!

Men som sagt.. livet är inte alltid rättvist!

2 kommentarer

 1. Börje Sahlén

  Funderade just på varför jag känner en vemodskänsla, ofta då jag cyklar runt på orten där jag bor. Speciellt i skymningen en höstkväll. Men har inte förstått varifrån vemodskänslan egentligen kommer. Men säkert är det saknad efter en tid som är försvunnen och människor och händelser med den. Ja, jag ska fundera vidare. Tack för ett fint blogginlägg!
  Börje

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Börje. Tack för din kommentar och faktiskt så känns det väldigt fint att få läsa det här inlägget igen trots att det var några år sedan jag skrev det.

   Det är nog så för många att just hösten representerar det som varit och att det blir så påtagligt att allt försvinner till slut.. Värmen, löven faller, människor börjar sig hemmavid osv..
   Ha det gott Börje. Önskar Dig en fin höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.