Extra vit jul…

…blir det i år. Jag brukar faktiskt dricka vitt vin på julaftonskväll och har det nästan som en tradition eftersom jag alltid kan dra skämtet: ”Jag har en vit jul, för jag dricker bara vitt vin”

Men näe.. inte i år. Julen blir helt och hållet vit och alkoholfri och även om jag inte dricker sprit så känns det även rätt logiskt att skippa öl och vin till förmån för julmusten i år.

Jag har inte druckit alkohol alls sedan vi var på semester och det har också sina anledningar:

Jag är för trött för att inta alkohol, det finns inga bra tillfällen under hela december att inta alkohol, Jag har inte tid att dricka, Jag har inte haft lust att dricka alkohol och det är helt enkelt inte roligt (just nu) och eftersom jag har lovat mig själv att ”bara” dricka när det vankas festligheter så har det rätt och slätt inte heller funnits sådana tillfällen sedan sist.

Men jag bar faktiskt hem sex stycken Tropical cervezas i min resväska när vi åkte hem från Gran Canaria och tre av dem står ännu kvar i kylen och får vänta tills någon gång i Januari när min helvita månad är över.

IMG_8627

Tropical.. världens godaste cerveza?

Smakar världsbäst på Granca, men inte lika bra hemmavid..

(konstigt?!)

🙂

Hursomhelst, hoppas att Ni alla får en finfin jul med massa kul. Själv ska jag kura hemma med världens bästa familj (dvs MIN såklart) och jag har INTE städat, vi har INTE köpt julskinka (usch, äckligt!), vi har INTE ett överflöd av julklappar, Jag har fortfarande INTE hängt upp den där adventsstjärnan, Jag ska INTE jobba, Vi ska INTE ha på tvn dygnet runt i jul och jag kommer att ha det så jäkla BRA!!

Det här blir den första julen på länge när vi alla är i synk och harmoni samtidigt och jag kan också berätta att jag är så lugn och harmonisk att jag inte ens orkade hetsa upp mig när en farbror körde på min bil på coop forum idag och inte ens klarade av att be om ursäkt för sitt tilltag… Han trodde nog att vi inte skulle märka det eftersom vi var på väg bort från bilen.. Jag tänkte bara att ”Det är synd om vissa människor.. men jag HAR åtminstone en bil” Haha.. Ja, som jag skrev tidigare så kan inget rubba mina cirklar just nu. Barnen mår bra och är glada och då blir det ju så för oss vuxna me helt enkelt 🙂

Dessutom kan man påverka sig själv i massor, men andra männschor bara lite grann och tur är väl det?

Underbara vardagslogik!

heart

God_Jul_för_fan_2005

Foto: Holger Ellgaard

Bild lånad från oberoende.org

Vi hörs! Kram å Gojul! 😉

6 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Ha först och främst en god jul! Dina bloggar ligger i elitskiktet då det gäller läsvärdhet och jag hoppas duhåller samma trevliga nivå 2017. Angående drickande: har själv inte druckit annat än några vinglas vid festliga tillfällen sedan 2013. Och nästan lika lite många år före det. Som du. Trivs mycket bra med det men ryser då jag tänker på vad spriten kan ställa till exempel under jul i många familjer.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Ingemar och tack för en fin komplimang *skiner upp*
      Jag ska verkligen försöka att vara lite mer frekvent på bloggen framöver… jag inser ju att det finns en del luckor periodvis, men skam den som ger sig 😀

      Ja, vi hade en toppendag hemma med kidsen idag. Allt blev precis så bra som jag tänkte mig, förutom att minstingen var så sockerspeedad så han hade svårt att komma till ro vid läggdags.. Så till nästa jul skall skumtomtarna gömmas undan redan efter lunch!! Haha..

      Hoppas att du haft en bra julafton du med! Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Ja, det gör du rätt i, chilla är bäst och ta dagarna som dom kommer…me like! 😀 Ha det bäst i helgen, vi hörs och störs och hälsa din fina familj 😀 //Julkramar! ps. vore kul om du och jag, nån gång kunde dela på en öl…eller två och tre 😀 ds.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej! Å tack för den finaste klappen i år.. den blev en favorit direkt <3
      Ja, det tycker jag absolut att vi borde ta och göra.. KLämma några biror en fredag eller lördag! 😀

      Hälsa allihopa du me! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.