Ingen makt…

…om man inte tillåter det!!

Det förflutna får absolut inte ha någon makt över nuet eftersom man sabbar chanserna till ett skönt liv just NU, men tyvärr så är det ju så det är ibland…

Sånt som hänt i det förflutna kan absolut förmörka nuet i så stor grad att det kan vara svårt att njuta av det man har framför sig ”här och NU”

Jag träffade en snubbe som heter George i Grekland för nåt år sen. Han var född i Rumänien och var nånstans mellan 25 och 35 bast. Han hade levt på gatan i en stor del av sitt liv och han gav mig lite nya infallsvinklar som jag absolut behövde just där och då!

Vi pratade om saker som man måste gå igenom vare sig man vill eller inte och att när det händer svåra och jobbiga saker så måste man ändå försöka förlika sig med att det händer av någon slags mening:

Antingen för att man ska lära sig något eller för att man ska lära någon annan något. Ibland kan det till och med gå flera år innan man ser kopplingen ”orsak och verkan”…  Flummigt?? Ja, kanske för dig men inte för mig  🙂

Nä, snarare tvärtom.. ganska logiskt när man tänker efter.

För mig blev det som en slags kod som äntligen låste upp något inom mig. Speciellt när koden levererades av en snubbe som haft ett riktigt jävla jobbigt liv och trots detta kunde ge mig den visdom jag behövde just där och då.

Trots vidriga saker som hänt tidigare i våra liv,  så kan vi absolut inte tillåta att det ska definiera oss på något sätt.

Vi får inte låta det förflutna hindra vår framtida utveckling genom att låta sånt som redan varit ta plats i våra tankar och i vårt medvetande…

Alla människor har saker i sitt bagage.  Både lätta och tunga saker att bära men vi har trots det valet att lämna kvar det förflutna och möta nuet tomhänta.

Vi får mer ut av tillvaron om vi kan lyckas med att lämna det förflutna där det hör hemma:

I det förflutna!!

Då var då, men nu är NU!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.