För sjutton år sen..

…var jag så ensam och mådde så jäkla dåligt.

Jag var inte ensam som i ”totalt avsaknad av andra människor” utan ensam på det sättet som att man först efteråt inser att man kände sig tillsammans med människor som absolut inte var bra för en.

Jag levde ett liv som var allt annat än sunt. Jag umgicks med folk som tog fram det absolut sämsta i mig. En kort, men mörk period i livet som jag inte visste hur jag skulle vända till något bättre.

I slutet av Mars 2003 så flydde jag från Umeå för att gömma mig hos min mormor i några dagar.

Helt plötsligt träffar jag då pojkspolingen som kom att bli mannen i mitt liv och trots att jag var i mitt livs sämsta skick och under min sämsta tid i livet så lyckades vi två ändå styra ihop oss så pass bra tillsammans att vi nu, snart sjutton år senare har en riktigt skön tillvaro tillsammans.

Jag vill tro att vi, med våra extrema olikheter gör varandra bättre och tar fram det bästa i varandra.

Jag har i alla fall aldrig upplevt samma sorgliga ensamhet sedan vi träffades och när jag dessutom tack vare honom har blivit mamma till två fantastiska skapelser så förstår jag verkligen att detta var meningen. För allt som händer har någon mening!

Människor kommer och går genom livet och vilken relation man än hade så betydde den ändå något oavsett om den var dålig eller bra!

Jag jobbar så mycket på att bli vän med det förflutna och egentligen så vill jag inte fundera för mycket över sånt som varit,  men i mars månad kommer mycket tillbaka i form av minnen och då gäller det att sortera tankar och intryck så att de hamnar ”rätt”.

Lika rätt i livet som jag själv känner mig.. just här och NU!

Välkommen Mars månad! Nu kör vi  😀

 

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Och det vet du väl, oavsett om du tillbringat x antal år eller månader med fel person, eller om du så var ensam på en öde ö, under samma, så är den tiden ni hade ihop, eller tiden på ön, inte bortkastad, utan bara erfarenheter. Och dom erfarenheterna gjorde att du är med den människa du vill vara med idag. Inte alla förunnat dock, att hitta den man vill leva med resten av livet, men dom finns därute 😀

 2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

  Precis.. efter några år värdesätter man till och med sina misslyckanden 😀
  Utan dem vore man säkert kvar i gamla hjulspår!

  Kram

 3. grandmother

  Tänk vilka underbara ting/människor som kan dyka upp när man minst anar det. Njut av varandra, fånga alla gyllene ögonblick, dyker gamla saker upp – betrakta dem, se vad du lärt dig av dem och packa ned dem igen. Då var då och nu är nu. Kram

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Tack 🙂 så fint skrivet och så himla rätt du har.. hoppas allt är bra hos er! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.