Flummigt-fredags-fokus

Jahapp, så var det fredag igen  🙂

Veckan har gått i ett huj och det viktigaste hos oss var ju såklart på att Bastian fyllde tio år igår.

Man måste liksom vara extra noga med var man har sitt fokus numera och att man ofta (tyvärr) blir det man tänker..

Tankens kraft är ju större än vad vi människor förstår och om vi hela tiden ska gå omkring och bara prata sjukdom,  bara vara rädda för att bli sjuka och bara låta all negativitet bara ta över HELT så kanske vi (tyvärr) glömmer bort allt det som gör oss friska..?

I tider som dessa kan det ju vara av vikt att inventera sina liv och hoppas att man har fler vänner än toarullar.

I min värld är det sjukt att BARA begrava sig i prat om corona, hamstrade varor, handsprit.. eller att bara fokusera på allt hemskt som sveper över världen just nu.

Inte lätt.. Men livet och vardagen fortsätter ju, oavsett vad!

Såå.. vad är då friskt enligt mig? Jo, det är medmänsklighet, gemenskap och allmän glädje över att få leva i denna överpriviligierade del av världen. Att njuta av lyxen att få känna något som kallas ödmjukhet över att vi INTE lever i svält och fattigdom. Jag personligen känner mig också väldigt nöjd över att INTE kunna kontrollera allt och alla runt omkring oss. Speciellt inte sjukdomar i form av virus och bakterier som inte syns. Det enda jag KAN göra är att fortsätta med min tillvaro med allt vad det innebär.

(Mitt liv är mitt och Ditt liv är Ditt)

Friskt för mig innebär också att var och en tar ansvar för sin egen hälsa och att alla gör vad de kan. För ärligt: håller man sig själv frisk blir det väl också lättare att hålla andra friska tänker jag?

Och då menar jag inte bara virus å grejs..

Så just nu så funderar jag på så oändligt mycket större saker än virus och allmän världsordning.

Men de funderingar ryms absolut inte i ett inlägg här på bloggen  😀

Hursomhelst så önskar jag alla som läst ända hit en supertrevlig helg!

”What flows, flows and what crashes, crashes..”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.