Integritetsutmaningar i vardagen…

Min bästa vän i hela världen är så himla bra på det här med integritet. Hon delar inget på sociala medier från sin privata sfär och jag beundrar henne ganska mycket för det faktiskt.

Själv har jag ju varit precis tvärtom (på gott och ont) och på sista tiden så har jag börjat fundera lite mer på det där med integritet på nätet.

Allt är ju faktiskt inte för alla och ändå så klickar jag iväg allt möjligt mest hela tiden.

Numera mest på Instagram eftersom det, utan tvekan är ett av de sociala medier jag uppskattar mest och tycker är roligast.

Jag har aldrig skaffat Facebook eller snapchat utan har nöjt mig i mer än tio år med vk-bloggen och Instagram sedan två år. Jag känner mig själv så pass väl att jag VET att jag förmodligen skulle bli helt biten av nya sociala medier och försöker tänka lite ”tvärtom” nu.

Min första integritetsutmaning kommer att bestå i att sluta klicka iväg stories på Instagram.

Många är det som sett min halvnakna karl på gymmet, mina roliga kids på allsköns upptåg och mina knäppa funderingar som förmodligen inte är så jävla roliga annat än för oss i familjen.  😀

Alltså borde det vara piece of cake att bara lägga av och lägga ner. Att bara posta något lite då och då som kan vara värt att spara i form av digitala spår.

I slutändan ser jag det som lite av en internetdetox.

Att tänka på att allt faktiskt inte är för alla och att jag dessutom kommer att spara en hel del tid är ju egentligen bara en bonus. Men såklart det viktigaste: Att återerövra en liten bit av min egen (och familjens) integritet. Den är ju faktiskt både eftersträvansvärd och mycket dyrbar.

Kanske kan jag också återfå min känsla för att sätta det skrivna ordet på pränt när det kommer till sådant som är viktigt? För mig?  🙂

Jaa.. Jag hoppas ju på det!

Det är ju värt ett försök i alla fall och just nu känner jag mig ganska stark i tanken. Jag tycker rent av att jag är ganska klok.

 

Känner mig klok som en bok 😀

Och ganska nöjd!

2 kommentarer

 1. Åsa Sundh

  Jag tycker också att du är klok. Fler borde stanna upp och reflektera som du gör. Känns fint att få dela dina reflektioner:O)
  Kram/Åsa

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Tack Åsa. Vad glad jag blev av din kommentar. 🙂
   Jag har funderat en hel del på de här sakerna under senaste året och trots att jag har sociala medier att tacka för väldigt mycket så har det också förstört saker i mitt liv på olika sätt.

   Det finns ju så många nyanser i gråskalorna mellan svart och vitt och sociala medier gör ju att det finns tusentals versioner av mig ute i verkligheten och efter alla år så tänker jag att det får räcka så 🙂

   Min egen version av mig själv delar jag i framtiden med nära och kära. Precis som det ska vara <3 kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.