Nätnojjar!

Jag får ju mina idéer emellanåt och när det händer så rannsakar jag mig själv alldeles för mycket och det blir ofta ett ”allt eller inget scenario”.

Ni som känner mig vet ju.. Men i alla fall. När det gäller internet så har jag ett väldigt kluvet förhållningssätt. Det förflutna finns ju som alla vet kvar i form av digitala spår. Både stora och små avtryck.

När det handlar om söta små digitala minnen så är det ju ändå lite roligt när det dyker upp saker ”från förr”. Det som INTE är roligt och som får mig att ifrågasätta mig själv och mitt fortsatta vara eller icke-vara på sociala medier är när det dyker upp människor som vill veta saker och som så uppenbart bara vill vältra sig i eller förmedla göttigt skvaller men som för all del ändå vågar göra det i form av sig själva (alltså utan påhittade nick osv) dyker upp med både frågor och information som jag inte vill ha eller har bett om.

Jag blir väldigt obekväm och ibland får jag nästan lite internet-ångest-light och så börjar mitt självrannsakande som jag ändå är lite trött på. Som tur är så är det inte lika ofta nu, men det händer fortfarande ibland.

Här på Helena-bloggen så händer det ju inte alls så mycket nuförtiden annat än att jag lämnar av en och annan tanke ibland. Tankar som just där och då betyder så pass mycket att jag vill sätta dem på pränt, men i övrigt så speglar den väl ändå att mitt IRL-liv är relativt lugnt och harmoniskt. De som följer mig på Instagram vet ju att jag är lite mer generös där med både tankar och vardagsliv.

Dock så har jag en liten fix idé vad gäller mitt Instagrammande och det är att jag har ett maxantal i både följare och de jag följer. Jag får ha max 100 följare och jag ska aldrig följa mer än 150 st konton, så någon gång i månaden så rensar jag bort både följare och sånt som jag inte längre är intresserad av att spana på.

Det finns så himla många inspirerande konton som handlar om sånt jag gillar vad gäller mat, musik, livsstil och träning etc, men jag håller mig ändå under 150 st vilket känns som en osynlig gräns för vad jag klarar av om jag verkligen vill hinna se det jag tycker om.

Precis så som man behöver rensa ur sin garderob, sitt skafferi, sina förråd och sin handväska (haha..) ibland så behöver man väl göra det samma i sina sociala medier också tänker jag?

Allt och alla som får mig att må dåligt, eller som kommer med (för mig) dålig input måste helt enkelt sållas bort för min mentala och digitala överlevnad. Allt annat är helt orimligt!

Dessutom så har jag gjort så pass många andra radikala förändringar i mitt liv vad gäller det mesta och internethängandet är ju inget undantag.

Jag behöver verkligen göra aktiva val varje dag och 9 gånger av 10 så är det sånt jag väljer som jag vet att jag mår bra av, men ibland händer det ju att jag slirar och gör ett kasst val som får mig att må skit. Fast numera är det mer sällan tack och lov!

Nåväl, även solen har ju sina fläckar  😉

Jag lär så länge jag lever och tur är väl det, för det innebär att jag ständigt har nya infallsvinklar att analysera och filosofera över.

Haha.. jaa.. Ni ser ju! Det är deep shit som pågår inne i det lilla Helena-universumet där jag snurrar runt min egen axel om och om och om igen. Men åh ja, just nu är det ändå rätt okej trots att hösten börjar bli både mörkare och kallare!

Tillvaron är nog precis som sist jag skrev. Dock så går jag och Jimmie in i en extremt osynkad period nu så vi kommer inte att ha mycket ledig tid tillsammans under någon månads tid framöver, men har vi tur får vi en ledig helg senare i höst tillsammans bara vi två. Något att se fram emot för det händer inte ofta!

 

Fairyboy + Häxan surtant= sant!

Ha det bra alla som fortfarande läser här!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.