Småstörigt i en bortskämd del av världen..

Japp, jag vet! Jag är en vit, medelålders kvinna som lever i en otroligt rik och priviligierad del av världen där jag kan åtnjuta jämlikhet och trygghet mest varje dag. Ändå är jag lite surmulen idag. Varför är jag då det?

Jaa.. Det finns en del saker som kan få mig lite ur balans och det är så små saker så att omgivningen (förmodligen) baxnar och inte ens märker det. Det är så jäkla banala saker och ändå så STÖÖÖÖR det mig så till den milda grad så att det rent av generar ett helt (HALVT) blogginlägg (!!?)

Vojvoj och HOJJA!!

Så här äre:

Jag avskyr verkligen några saker och det är följande (Helt utan rangordning)

 1. När män STINKER obehagligt rakvatten /parfym som förpestar butiker och restauranger och som får mig att vilja slita mitt hår!
 2. När butiker och restauranger inne på Avion försöker överrösta varandra med just DERAS egen skvalande bakgrundsmusik, med resultat av att mina sinnen blir totalt sjösjuka eftersom mixen av 3 eller 4 olika musik från alla håll får mig att vilja slita mitt hår (eftersom blandningen blir en slags musikspya som föder min aggressivitet istället för viljan att shoppa) SKÄMS på er, Ni som ”samordnar” inne på Avion. Har Ni verkligen inte det minsta koll på detta??
 3. När vuxna människor erbjuder sina pyttesmå barn Trocadero (Har Ni ingen jäkla koll på att Trocadero innehåller ganska mycket koffein??) Skärpning liksom! Sen att de har mage att sitta och skälla och gnälla på att kidsen är oregerliga… *SUCK* Jamen Grattis liksom.. Jaaa.. jag sliter mitt hår!
 4. Den fortsatta trenden med djurmönstrat, speciellt då leopardmönstrat. Panik. Jag får fan i mig paniiik… Jag sliter mitt hår och undrar varför ALLA fortsätter gå in i modeindustrins fålla som de får de är (förlåt… leoparder) *bääähäähh..*
 5. Mig själv! Att jag ens bryr mig om alla dessa små triviala ting haha… Hmm.. kanske är det åldern? Nä, för fan.. just över denna punkt ids jag INTE slita mitt hår över. I alla fall inte idag. Jag gör som jag brukar: Jag accepterar det jag inte kan förändra. En oslagbar formel ❤

Okej, jag kapitulerar inför det faktum att jag ändå har det så himla bra 😂

Och förresten så är det bara MITT liv som handlar om mig så nu vill jag också berätta om nåt kul!

Nämligen om en trevlig herre som jag mötte vid kyrkstugan för några kvällar sedan. Han berättade att han läser min blogg och att han tycker att den är BRA. Han sa att jag ”skriver så positivt om Jimpa och barnen” och ”att min blogg är en av de bästa på vk” ❤ och att han gillar om min blogg.. Jag ba: WOW!!

Alltså… gissa om jag kommer att leva länge på den komplimangen?! Jag blev så himla glad och började ju genast att spåna på nästa inlägg (detta) som förvisso började lite gnälligt, men som ska sluta SNÄLLIGT!

Japp, något fyndig kan jag ju också vara emellanåt.

Hur som helst så fyller faktiskt min fina, underbara man 40 år imorgon och eftersom vi redan har firat för redan en vecka sedan så kommer vi förmodligen att fira rätt stillsamt imorgon med att: Äta glass till frukost, ta en runda på gymmet, mysa tillsammans hela dagen med familjen för att slutligen ta en middagsrunda på någon lämplig restaurang imorgon kväll. Men helt ärligt.. Inte fasen kan man tro att denna snubbe blir 40?!

Han är vacker som en dag och smidig som en kattunge (med lite klumpiga och söta inslag då och då)

Han är MIN man, min bundsförvant, pappa till mina barn, min partner in crime och min ständiga partypartner!

Han är underbar, tolerant, lojal, familjekär, snäll, omhändertagande, generös och tokrolig som fan och det är skitkul att vara i samma lag som honom… Och… Imorrn blir han 40 bast! Hur häftigt liksom?!

Finaste Jimpa.. Stort GRATTIS!!

Som jag älskar Dig!

Världens vackraste man! Inifrån och ut!

Aldrig tråkigt med honom 🤣

Japp, och nu ska jag gå och fira sista kvällen med honom som 39-åring!

Hare bra hääääj!!

 

2 kommentarer

 1. Anders

  1. Det är inte bara män som stinker av parfym. När en kvinna stinker av parfym så vet man att antingen så är det ett väldigt förnämt fruntimmer eller definitivt raka motsatsen till det 😀

  2. Visste faktiskt inte att Trocadero innehåller koffein. Vad bra, då har jag lärt mig något nytt i dag och kanske fått en förklaring till varför jag var så livlig när jag var liten 🙂

  3. Gillar inte heller djurmönstrat, men blir inte så mycket att jag blir upprörd över det. Tycker bara att det går till överdrift i bland. Vi får starta en anti-djurmönstratklubb 🙂 Däremot är jag förvånad över att trasiga och slitna byxor-modet hållt i sig så länge. Särskilt med tanke på att dessa byxor sliter extra hårt både på miljön och de människor som tillverkar dem. Heder till dig och andra som köper second hand. Sen så kan jag inte låta bli att undra vad människor i u-länderna tänker om oss tokskallar i den rika delen av världen som köper trasiga och slitna kläder 😀 De önskar nog inget hellre än att ha råd att köpa nya och HELA kläder.

  Och eftersom du blir så glad över beröm så säger även jag din blogg är toppen!

  Passar även på att gratulera dig till att du lyckades hitta en så bra man. Önskar er båda ett långt och lyckligt liv tillsammans samt ett stort grattis till den nyblivne 40-åringen! (Tänk vad fort åren går!)

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Anders!
   Jo, nog luktar en del kvinnor också väldans mycket ibland men oftast är det männen som kommer i min väg som överkonsumerat goluktn.
   Kanske har de sämre luktsinne än damerna? Eller så vill de bara sprida sina dofter längre än kvinnorna? Haha.. I vilket fall som helst så luktar de manliga parfymerna så mycket skarpare för en högsensitiv person som stackars lilla mig 😄

   När det gäller Trocaderon så är det förvånansvärt många som säger att de inte hade nån aning om koffeinhalten i läsken.. Vilket egentligen tyvärr visar att många inte är så noga med vad kidsen äter och dricker.. Koffein och socker är ju en kombination som kan vara jobbig för vem som helst men förmodligen önnu mer för ett litet barn.

   Och det där med trasiga kläder.. Jaa, jag har också tänkt just på det där du belyser : undrar vad de stackars fattiga fabriksarbetarna som sitter och syr alla kläder i bangladesh tänker om oss bortskämda västerlänningar som är så konstiga som betalar för något de förmodligen vill slippa. (trasighet och synlig fattigdom) Jaa.. Vi är mycket märkliga i vår del av världen. Vi är ganska tvärsemot vad gäller helt normala saker vilket förmodligen blir vårat fall en vacker dag!

   Å tack för beröm 🤩 jag blir väldigt glad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.