Jag hamnar kanske också i bloggdöden till slut..

Ja kanske. Efter 13 år av bloggande och såklart även ett stort intresse för att läsa bloggar så kan jag ju konstatera att många av de bloggar jag läste ”back in the days” inte ens existerar längre.

Många av de större bloggarna drogs mer och mer åt de snabba flödena som erbjöds och därmed (får man förmoda) också mer pengaflöden vilket innebär att samma personer som man gärna klickade in sig hos för att läsa nåt kul numera går att hitta på andra plattformar där de gör reklam för allt möjligt (och omöjligt)

Till slut blir det ju precis som med de kommersiella tv-kanalerna: Man undviker och bojkottar. Folk i influencerbranschen är ju inte ens trovärdiga på nåt sätt överhuvudtaget och jag förstår inte hur så många kan följa dessa levande reklampelare, som dessutom ändrar inriktning och tyckande efter vilket företag som erbjuder mest för stunden.

Skönhetsingrepp har blivit lika vanligt att göra som att gå på toa, märkeshysteri råder ända från bebisålder, folk inreder hela sina hem efter vad enskilda influencers säger och många människor har numera blivit som små robotar som bara rättar sig i ledet och öppnar plånboken samtidigt som de gnäller över att de ”inte har råd” med helt ”vanliga” saker..

Haha.. jaa.. kanske är jag lite raljant, men visst är det ändå lite intressant hur det har blivit och hur så kallade influencers numera till och med släpps in i politiken där de ska umgås med politiker och flamsa och tramsa så att vi vanlisar ( i alla fall jag) tappar ännu mer av min redan obefintliga respekt för just politiker. Åh härreguuu asså.. (Är hon på DET humöret idag tänker Ni kanske nu?)

Japp, det är jag faktiskt! Jag känner att jag blir lite förbannad över att många människor helt har slutat tänka själva.

Världen brinner ta mig fan i alla hörn och det är galet att se hur många som inte ens bryr sig. Självklart behöver inte det ena utesluta det andra och man kan vara intresserad av flera saker samtidigt men det jag inte fattar är att så många tycks vara blinda för vad det är för värld vi nu skapar åt oss själva och att det försiggår helt sjuka saker precis framför näsan på oss.. och vi reagerar inte ens längre!

Men det är ju så.. att det bästa sättet att dölja dåliga saker för människor är att göra dem mitt framför näsan på alla.

Om ytterligare några år när vi får det berömda ”så här med facit i hand” så kanske det är många som inser hur skevt livet blev när man bara gjorde som ”alla andra sa och tyckte”  Speciellt då det blev på bekostnad av barn och ungas ökade psykiska ohälsa, ökad barnfattigdom, ökade klyftor i samhället, orättvisor som sköljer över samhället hela jävla tiden tex i form av fattigpensionärer osv..

Om vi jämför fattigdom idag och för hundra år sen till exempel… Borde vi inte veta bättre idag?

Om vi ser hur ganska viktiga saker har bytt plats till exempel:

För hundra år sen så fick man kämpa sig till att få utbilda sig och idag kämpar många för att SLIPPA utbilda sig trots att Sverige erbjuder fantastiska möjligheter för utbildning utan att det behöver kosta skjortan.

För hundra år sedan var en fattig människa mager och skral, medan det är vanligare idag att den som är fattig ofta är överviktig. Intressant samband tycker jag. Jag har läst en del om detta och jag tycker att det är ofantligt intressant faktiskt.

Egentligen så hade jag tänkt skriva om nåt annat idag, men helt plötsligt glömde jag bort vad det var haha.. Jag är helt ensam hemma sen igår och det händer ju så sällan numera men när det händer så vill jag ju både läsa OCH skriva och nu har jag ju gjort det.

Annars så har jag haft en härlig påsk än så länge. Jag hittade ett nästan tomt dansgolv i fredags som spelade hyfsad musik vilket innebar nästan 12 tusen steg på bara några timmar. Sjukt härlig känsla. Tyvärr erbjuder inte Umeå något vidare dansgolv för en sån som mig, men plötsligt händer det alltså. (Fast jag kommer nog att fortsätta åka till Stockholm två gånger per år och sköta det mesta av mina dansanta festligheter där)

En liiitn fireball till påsk…

Klädd för krogen eller skogen?

😂🤘

(Å vad HAR jag egentligen i fickan??)

Haha.. ja, vi har faktiskt alltid kul när vi är ute jag och mitt crew. Ett och annat bekant ansikte skymtade här och där och Jimmie var ofantligt glad över att MODO vann så han hade ju jättetrevligt med alla modofänz ute på lokal i fredags. (Näe, han gillar INTE Björklöven och det är så skönt för det gör inte jag heller!)

Ser förresten att det börjar vara nån månad mellan mina inlägg så då gör det ju inget att de blir lite långa. Jag måste ju lägga in lite bilder också så att jag kan spana tillbaks på mitt liv och minnas när jag väl där sitter i min gungstol och har blivit en göllig (nåja) gammal tant.

 

Fyrbeningen har såklart hängt med oss litegrann. Hon är den härligaste hunden jag nånsin varit med och vi alla älskar henne så att det värker i hjärtat. Hennes energi är inte av denna värld och hon är en fantastisk varelse.

Och på tal om fantastiska varelser…

Babyflikkan Inez som mest sover men som vunnit allas våra hjärtan nu och för alltid. Ler när man sjunger för henne och som verkar vara av det lite mer stillsamma slaget (än så länge) Ljuvlig bebisenergi som omger oss alla nu för tiden..

 

Men trots att det händer så mycket i min tillvaro så försöker jag att alltid prioritera mig själv och mitt mående. Mina sjukor som jag drabbades av flera gånger om under vintern sitter tyvärr i och gör sig påmint då och då, men skam den som ger sig. Jag SKA back in bizzniss vad gäller träningen och jag har gett mig den på att jag SKA lära mig att stå på händer haha.. De bara MÅSTE gå. Jag har kommit så långt att jag åtminstone har balansen och kan stå på huvudet en liten stund, men att ta sig upp på armarna verkar ta sin tid. Men det kommer… Det SKA det!!

Det finns ju massor med hälsofrämjande effekter av att stå på huvudet så det är bara att sätta igång o öva 🙃

Har nya träningsbrallor a la ”Kittyhawk”.. hur coola?

😎

Man får inte glömma bort sig själv i denna märkliga nutid. Jag vill ha allt det bästa av livet och jag vill göra allt som är roligt. Det handlar om se de små sakerna i tillvaron för att kunna få så bra balans som det bara går på alla sätt och vis.

Truth of the day!

För övrigt så flög det in en liten kompis tidigare idag när jag öppnade dörren till min södra balkong… Jag tror att h*n ville säga mig något. Åtminsone så ser h*n väldigt uttrycksfull.. Tycker inte du också det?

Kolla bara:

Magic friend!

Det sägs att man kommer bli insläppt genom himlens portar när man får  besök av en liten ladybug. Fast jag hoppas att det inte blir än på några år..

Ha det jättebra alla som läser!

Vi ses!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.