En vecka in på nya året..

…å aaaallt är lugnt! Typ!

Jag började jobba igår efter två veckors välbehövlig ledighet. Har insett att det bästa konceptet är att alltid ha något att se fram emot / längta efter och tjaa.. På två veckor har jag hunnit längta efter att få ledigt, att få åka till solen, att få längta hem och slutligen längtat efter att få börja jobba. Ganska härligt ändå och trots att det alltid är ”Här & Nu” vi lever så kan man använda sin längtan som en drivkraft att det ALLTID finns något fint som väntar runt hörnet.

Semestern i solen då.. hur gick den? Jaa… vi landade ju i Las Palmas och tyckte nog att det var lite blåsigare än vad vi är vana vid att det är på vintern men tänkte inte så mycket mer på det! Sedan började folk höra av sig och undrade hur det gick borta i de tropiska stormarna haha.. Och tjaa.. vi är ju Norrlänningar uti fingerspetsarna så det gick väl hur bra som helst. Vi fick åtminstone inga flygande palmer i huvudet och tyvärr fick vi inte bada i havet de första dagarna pga röd flagg. Vi blev ju också lite sandblästrade och det sved ordentligt på smalbenen haha… Men hej, Gratis naturpeeling på hela kroppen är ju ändå lite coolt..

I bakgrunden syns hur blåsten tog Bastians keps och palmerna är på väg att flyga iväg..

Dessa dagar hade vi stranden för oss själva och passade på att köra motvindsträning 😂

Annars var det (som vanligt) en jäkligt mysig vecka och det mesta var toppen. Lite dramatik hamnade vi dock i när en aggressiv engelsman på vårt hotell var hotfull mot en kvinna från Sverige. Sjukt obehagligt och vilka fick rycka in och styra upp (som vanligt)? Jo, jag & Jimmie. Efteråt kom hennes man och tackade oss för att vi hjälpte henne och jag kan inte fatta var folks civilkurage i allmänhet tagit vägen. Jag var också tvungen att gå till hotellets repa och berätta om detta och att den här mannen (plus hans skeva familj) förmodligen behöver punktmarkeras varje dag med tanke på hans (och hans familjs) vidriga beteenden. Usch.. en rysare..

Vi reser ju sällan under högsäsong och denna incident påminde mig om varför! Nåväl, det kommer alltid att finnas idioter som inte kan bete sig. Det är bara att acceptera och använda såna där händelser som dåliga exempel. Vissa människor är ju inte ens intresserade av att försöka bättre, att vara bättre.. eller ens att bete sig anständigt bland folk för de har helt enkelt inte förmågan. Sorgligt men sant!

Men förutom den lilla fartbulan så hade vi det så fint. Vi hade vidsträckt hav utanför balkongen och jag satt som förhäxad varje kväll och bara stirrade på solnedgången för att senare vaggas till sömns av ljudet från vågorna som slog 7 våningar nedanför. Oslagbart!

”The sun sees your body, the moon sees your soul”

Ja, av blåsiga skäl blev det i alla fall mestadels poolhäng och jag låg bara bredvid och plöjde hela tre böcker denna vecka. Gjorde en liten paus för en kall öl då och då och bara glodde på mina grabbar där de stojade runt.

På tal om grabbar förresten så tajmade vi denna semester med en stor födelsedag. Viggo fyllde 18 år och på hans födelsedag så drog vi till Yumbo och shoppade lite kläder och vissa sjöng karaoke. Jag är så stolt över min kloka, sunda kille som nu helt plötsligt blivit vuxen. Han är fortfarande världens bästa och det går inte att ha tråkigt med honom.. Eftersom han är en mycket hemlig person så kan jag inte visa så mycket av honom här i bloggen, men Ni ska bara veta hur häftigt det är att vara morsa till honom. När han föddes 2004 så rasade en tsunami för fullt i sydostasien och nu när han fyllde 18 så lyckas vi hamna mitt i en tropisk storm så det finns mycket väderrelaterat att minnas kring hans födelsedagar..

”And nothing else matters..”

Ja, det var en supermysig vecka i solen och nästa gång hoppas vi kunna resa med våra norrmän så att vi kan fira tillsammans med dem: Knut 40 år och Viggo 18 år. Kanske nån gång till våren?

Det vore najs… Och nu har jag så sakteliga vant mig av med bikiniläget och har sakta men säkert återgått till mitt påpälsade vintermode haha..

Klädd i väntan på våren…

😎

Har vi extra tur under 2023 så kan vi också kanske ta oss en vecka till solen helt själva bara jag och Jimpa! Vi ska ba spara lite mera pengar först! (såna här bilder får mig verkligen att bli taggad att inte spendera en enda krona på annat än det vi verkligen behöver)

Hoppas att alla mår superbra och att 2023 blir det bästa året någonsin för alla som läser här!

Kram å Hej! 🌴

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.