Leilas morotskaka…

Av , , Bli först att kommentera 0

http://www.leila.se/recept/bakverk/leilas-morotskaka/index1,23.htm?id=2736

Min blev inte lika fin.. men go blev den… Gud vad duktig du är Lena.. den blev underbart go.. <3

1 MOROTSKAKA
Leilas morotskaka

3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting

Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Servera morotskakan på ett fint tårtfat.

Potatissallad

Av , , Bli först att kommentera 1

En potatissallad jag fått av en tjej när vi var på besök hos dom 1992.. Mina barn avgudar denna potatissallad..

Jag brukar vara lat och köpa tärnad potatis på burk..

 

3 burkar potatis

1stor burk creame frease

1stor burk gräddfil

1 lök

detta rör jag i hop och kryddar med aromat.. smaka av efter din smak.. sen kan du strö persilja över om du vill med..

Denna smakas bäst om du gör den dagen innan å sen låter den stå en dag eller två..

 

Dumlekakor

Av , , Bli först att kommentera 1

INGREDIENSER

 
1 dl  socker
200 gram  margarin
3 dl  vetemjöl
12 st  dumlekolor
24 st  noblesse

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ihop socker, margarin och vetemjöl till en deg
  2. 2. Ställ degen kallt i minst 30 minuter. Rulla till en rulle och skär 24 bitar. Lägg dom i folieformar och tryck ner &frac12; dumlekola i varje.
  3. 3. Grädda i 200 grader ca. 10-12 minuter Tag ut plåten och lägg 1 platta vanlig Noblesse på varje. När kakorna svalnat ställ dom kallt

 

Mjölkfria Våfflor

Av , , Bli först att kommentera 1

Mjölkfria våfflor
Väldigt många

9 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 liter vatten
6 ägg
170g mjölkfritt margarin

Blanda mjöl, maizena, socker och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och smält margarin. Vispa ihop till en jämn smet. Grädda i våffeljärn tills de är gyllenbruna. Ät våfflorna med din favoritsylt (och glass eller grädde!)

 

Mjölkfria våfflor

5 dl havremjölk
3 dl vatten
5 dl vetemjöl
3 dl fullkornsmöl
3 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
3 dl rapsolja

Vispa ihop alla ingredienser. Låt stå 10-15 minuter. Grädda.