Edward Riedl (M)

Hade Mona Sahlin och socialdemokraterna styrt Sverige skulle de globala kapitalisternas fickor fyllas med svenska skattepengar.

Vd´n för ackordscentralen, Mikael Kubu, hävdar att oppositionen i svensk politik har allierat sig med GM (General Motors) i Saabs kamp för statliga medel. Ackordscentralen är ett av landets ledande konsultföretag specialiserat på att hjälpa företag med betalnings- eller lönsamhetsproblem. Mikael menar att en rekonstruktion av Saab inte inger några juridiska betänkligheter men att det är moraliskt tveksamt.

Det är tråkigt att svensk socialdemokrati allierat sig med storkapitalet på detta olyckliga sätt. Det kan inte ligga i svenska skattebetalares intressen att överta GM´s ekonomiska ansvar för Saab. Om GM inte under alla år lyckats göra Saab lönsamt – vem tror att staten skall lyckas bättre med det? Hade Mona Sahlin och socialdemokraterna styrt Sverige skulle de globala kapitalisternas fickor fyllas med svenska skattepengar. Det hade inte på något sätt räddat arbetstillfällen i Sverige utan endast dränerat statskassan.

Edward Riedl (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.