Edward Riedl (M)

Bittra gubbar som inte klarar duktiga kvinnor borde hålla truten…

Att Maud Olofsson (C) som partiledare blir angripen från vänsterpartierna är fullt naturligt och hör till det politiska livet hon valt. Men att hon så ofta blir angripen av gamla bittra gubbar i sitt eget parti förvånar mig. Det borde rimligen vara hennes egna som sluter upp när det blåser. Istället verkar dessa herrar hellre, senast Börje Hörnlund i DN debatt, göra allt för att underminera hennes person. Hon gör tillsammans med den övriga alliansregeringen ett fantastiskt jobb i den här allvarliga krisen vi nu befinner oss i. En allt större del av svenska folket tycker att regeringen gör ett bra jobb. Trots den stora arbetsbelastning finanskrisen inneburit för alliansens partiledare har de dessutom lyckats lösa flera för Sverige viktiga framtidsfrågor. Sverige har med alliansregeringen en kompetent och beslutsför ledning där Maud Olofsson är en viktig del. Vi som allianspolitiker har ett gemensamt ansvar för att hjälpa och stötta våra ministrar så de kan fortsätta göra ett bra jobb. Jag är defenitivt ingen feminist men kan ändå inte låta bli att undra: Kan kritiken mot Maud ha att göra med att hon är en duktig politisk ledare som också råkar vara kvinna? Jag kommer aldrig som ledare inom mitt eget parti acceptera en kultur där duktiga kvinnor hålls tillbaka eller kritiseras på ett sätt som vi män aldrig skulle acceptera. Bittra gubbar som inte klarar av duktiga kvinnor gör bäst i att hålla truten.

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

  1. Kim

    Jag måste säga att jag är bekymrad över din åsikt att man ska sluta upp bakom sina egna.
    Ska man även göra det fast man inte håller med?
    Behöver det verkligen vara så att de bara gör det för att hon är kvinna?
    Sen så måste jag ju också säga att min röst i förra valet var bortkastad i mitt tycke.
    Att rösta blått gör jag aldrig igen då de klagat på förra regeringen för deras flata attityd och att de inte förbättrade någonting.
    Nu har nuvarande regeringen blivit exakt likadan.
    Om inte denna flata regering börjar sätta in stödåtgärder i infrastruktur (i synnerhet här i norrland som aldrig förrut varit så värst prioriterat) så kommer vi vara väldigt illa ute, de måste göra klart rot avdraget och lägga till hyreshus och höja taket.
    Detta kommer öka våra chanser att ta vara på kompetens.
    Men hittils har de bara lyckats göra ? ingenting förutom pratat stort och hållit sig undan.

    Jag avslutar med att säga att jag hoppas denna regering sköter sig och tar oss ur krisen med bravur. men för att detta ska hända måste de skaka om i leden och vara beredd att spendera på kompetens .

  2. Också duktig kvinna

    Kan kritiken från centerpartister möjligen bero på att Maud svikit sitt parti och blivit moderat?

  3. Fredrik

    På vilket sätt tolkar du in i debatt-artikeln att Börje Hörnlund skriver det här för att hon är kvinna, Edward? Motivera gärna med exempel från debatt-artikeln tack, för jag hittar inte någon substans i ditt tes…

  4. Brolle

    Att Maud är mer moderat än centerpartist? Att det beror på att hon är kvinna är en synpunkt som jag avfärdar som dravel.

  5. Linda

    Jag är kvinna… och tycker att du som man verkligen lever upp till de krav som vi kvinnor ställer… behöver jag säga något mer????
    Vem f….n vill ha en sur gubbe?
    Jag röstar M nästa gång.

  6. Lena Andersson

    Äntligen en karl som står upp för kvinnorna! Byt ut alla gamla gubbar vid nästa val = låt bli att rösta på överåriga stofiler!

    Ej feminist!

  7. Vk-prenumerant

    Säg då ”håll truten” åt de 5 manliga moderaterna i Vindelns kommunfullmäktige som hela tiden angriper kvinnorna som håller i rodret!

  8. Robert

    Vindeln där den politiska ledningen bryter mot regler.

    Och köper för miljonbelopp utan beslut.

    Har nog knappast med om det är kvinnor eller män i toppen.

    Och det är inte bara M som är kritisk till vad som skett det är hela oppositionen.

  9. Sonja Odeblom vill ej visa

    Du vill väl att kvinnor o män ska ha lika lön för samma arbete? Du vill väl att kvinnor ska ha samma möjligheter som män? I såfall är du feminist. ”Feminist så klart”

  10. Miljövänn

    Det känns trist att borgarna inte fårstår att kärnkraftssatsningar riskerar att stoppa framtidens gröna enerigsatsningar. Vad händer med vårt fina vatten i norr om man börjar bryta uran? Förhoppningsvis får vi en klokare regering nästa år.

    Vad har hänt med det Mauderata Centraliseringspartiet? Har man helt glömt bort miljön och Västerbotten?

    Hur kan man påstå att man hanterat krisen bra när man sitter med armarna i kors? Det enda man har gjort är att sänka skatten med 100 miljarder, som vanligt när det gäller borgliga regeringar, mest för de rika.

    Redan nu lånar Anders Borg pengar för att kunna sänka sin egen skatt. Man kan inte leva på Göran Perssons grovarbete med att sanera efter tidigare borgliga regeringar hur länge som helst.

    Snart kommer det effekter av borgarnas skattesänkningar med försämrade resurser till Kommuner och till Landsting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.