Edward Riedl (M)

William Frank på If metall har gjort en egen opinionsmätning värdigt ett val i Nordkorea eller Kuba…

William Frank, ordförande i If metall södra Västerbotten, undrar vad regeringen gjort för att hjälpa företag och varslade. Själv har han har gjort en opinionsmätning bland sina medlemmar där hela 95,8% har tappat förtroendet för alliansregeringen. William Frank drar då slutsatsen att nyval borde hållas.

Jag har två synpunkter/funderingar på William Franks utspel:

1. Borde inte fackets uppgift vara att värna de egna medlemmarnas intressen? På vilket sätt hjälps de medlemmar som redan har eller riskerar att förlora sina arbeten av att fackpampar gnäller om nyval? Borde inte konstruktiv dialog med sittande regering vara att föredra för dina medlemmarnas bästa under denna globala kris?

2. William Frank har lyckats göra en opinionsmätning där nästan 96% inte har förtoende för regeringen. Han har lyckats få fram ett resultat värdigt ett val i Nordkorea eller Kuba. Stödet för alliansregeringen har under lång tid vunnit allt starkare stöd i opinionsmätningarna. Förtroendet för Fredrik Reinfeldt (M) som statsminister är skyhögt mycket högre än för utmanaren Mona Sahlin (S). Trots detta anser William att han fått fram ett trovärdigt resultat som i förlängningen gör att han drar slutsatsen att nyval borde hållas!

Min slutsats är också att det borde hållas nyval – Men nyvalet borde hållas hos If metall. Hur kan fackets medlemmar känna sig nöjda med fackliga företrädare som hellre snickrar ihop egna opinionsmätningar än att faktiskt hjälpa sina egna medlemmar.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Isak

    Som man frågar får man oftast svar. Jag tror att Metall kommer
    ihåg hur det gick med välfärden
    och jobbena dom förra gångerna
    när borgarna regerade landet. I
    dagsläget så skulle även jag göra
    allt för att få ett regimskifte. För dom andra gångerna så fick social-
    demokraterna städa upp efter det
    borgerliga debakklet, och då med
    lyckat resultat. Kan rekomendera
    dig Edward till att göra ett studie-
    besök ut till Volvo och prata med
    metallarna så kan du ju på ort och
    ställe se om det finns någon verk-
    lighet bakom Metalls siffror. Lycka
    till isåfall. Sen kan du samtidigt in-
    formera dig omWilliam ska slänga
    in handduken.

  2. Per-Erik Johansson

    IF Metall har sedan i höstas försökt att etablera en konstruktiv dialog med regeringen men inte lyckats. Wanja Lundby-Wedin har försökt få en dialog med Fredrik Rheinfeldt men avvisats. Regeringen har gjort A-kassan hälften så bra och tre gånger så dyr vilket lett till att 500 000 människor lämnat den. Arbetsmarknadspolitiken är ett skämt, under brinnande högkonjunktur 2006 hade vi 17 500 utbildningsplatser idag 3 000. Vuxenutbildningen har dragits ned. Har man sänkt skatterna med 100 miljarder och lånar till tredje steget i jobbskatteavdraget finns det väl inte så mycket kvar till de som nu drabbas. Till sist – den siste att hjälpa IF Metalls medlemmar är förmodligen en nyliberal moderat landstingspolitiker från Västerbotten. IF Metalls arbetslösa medlemmar är välkomna till Umeå Folket Hus den 7/4!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.