Edward Riedl (M)

Norrstyrelsen får allvarlig kritik – Men det värsta är att den ännu finns kvar…

Revisorerna riktar allvarlig kritik mot Norrstyrelsens interna kontroll. Norrstyrelsens enda uppgift är att förbereda ett storlandsting i Norrland. Följande stycke går att läsa i dagens VK:

’Som framgår visar vår granskning att det finns brister och oklarheter som behöver åtgärdas, i vart fall om Norrstyrelsen fortsatt skall bedriva verksamhet’, skriver revisorn Lars Hedberg i förordet till revisionsrapporten.:

Men det allvarligaste är ändock att Norrstyrelsen ännu inte är avvecklad. I Norrbotten finns det inte längre stöd varken i befolkningen eller i landstinget. Därmed saknar Norrstyrelsen både mandat ochh uppgifter.

Vi moderater upprepar vårt tidigare krav. Lägg ner Norrstyrelsen omgående. Det är inte försvarbart att den fortsätter kosta skattebetalarna miljoner och åter miljoner kronor utan att ha någon uppgift. Bara projektledarens lön är 100 000 kronor i månaden. Nu får det vara nog.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Revisorn

    Håller med Edward om att det saknas både folkligt och politiskt stöd för att fortsätta med storregionen. Däremot bör Edward
    tänka om när det handlar om soliditeten. Han försvarar något som egentligen är ansvarslöst. Menar Edward att ex. även Umeå kommun skall eftersträva en liknande soliditetssituation som landstinget har? D.v.s. minus 70%
    och västerbottningarnas skuld till landstinget på ca 5000 milj.kr.

  2. Jan-Åke Björklund

    Tack för lönehöjningen Edward. Riktigt så mycket fick jag inte av Norrstyrelsen.
    ”Allvarig kritik”- det var att ta i. Kolla bemötande som jag hoppas VK tar in.
    Norrstyrelsen framtid?
    Det bestämmer ni politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.