Edward Riedl (M)

GM är nära en konkurs – Hur länge tänker Levi Bergström (S) sitta kvar på landstingets högriskobligation?

Från att ha fullständigt avfärdat en konkurs som lösning på GM:s problem börjar bolagets vd Rick Wagoner successivt att ändra åsikt. Det innebär att en fullständig kollaps för landstingets högriskobligation nu hastigt närmar sig. Trots det sitter Levi Bergström (S) och socialdemokraterna i landstinget fortfarande lugnt i båten. Snart är 257 miljoner kronor av västerbottningarnas skattepengar bortspekulerade. Pengar som är tänkt att gå till personalens pensioner.

Läs gärna mina tidigare inlägg i frågan: 18 februari:, 26 februari:, 5 mars:, 6 mars: och 16 mars:.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

 1. Blå dunster

  Du tror att det finns ett värde att hämta i obligationen om den säljs idag. Där har du nog fel. Det teoretiska värdet finns men vem vill köpa en obligation om GM är på väg i konkurs?

  Jag tror att alltsedan obligationen började gunga har värdet i verkligheten varit i praktiken 0. Det du håller på med är ju nånsens.

  Du sitter väl i landstingsstyrelsens AU vad jag vet. Är du inte en av dem som borde haft koll i första läget på detta?

 2. Levi bergström

  Det hände då och då att en vinylskiva hakade upp sig och samma sak upprepades gång på gång. Det som hjälper i en sån situation är att lyfta på armen. Nu har Edward Riedls skiva hakat upp sig så många gånger att han borde lyfta på armen.

  Tysta papegojan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.