Edward Riedl (M)

Vilken landstingspolitiker är vilket djur? Här kommer svaret…..

Jag har skrivit om landstingets högriskobligation ett flertal gånger. Enligt Levi Bergström (S) alltför många gånger. När han läste mitt senaste inlägg om högriskobligationen: valde han att ge sin syn i en kommentar.

Levi Bergström ville tydligen likna mig vid en papegoja. Alltid lite roligt att hitta djur för att tydliggöra någon persons speciella karaktär.Poängen är med andra ord att han verkar tycka att jag tjatar om den aktuella obligationen. Visst har han rätt. Jag har skrivit om den rätt ofta. Högriskobligationen köptes in för 257 miljoner kronor för några år sedan, i höstas var den värd cirka 140 miljoner kronor för att nu nått den lägsta värderingen på 75 miljoner kronor i veckan. Visst har jag (och Marianne Normark fp) tjatat om att den borde säljas både rätt ofta och rätt länge. Vi har gjort det eftersom landstinget förlorar hundratals miljoner skattekronor på denna vettvilliga spekulation. Jag kommer dessutom att fortsätta tjata om detta så länge Levi Bergström (S) väljer att leka börsklippare med skattepengar.

Så svaret verkar givet:

Edward Riedl (M) är en papegoja.

och…

Levi Bergström (S) är en struts eftersom han väljer att sticka huvudet i sanden istället för att göra det enda vettiga – sälja högriskobligationen.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.