Edward Riedl (M)

Jag trodde aldrig att jag skulle jubla över 100% i marginalskatt – Men nu har jag gjort det…

Den amerikanska försäkringsjätten AIG har mottagit 100-tals miljarder kronor i stöd av skattebetalarna. Trots det väljer alltså företagsledningen att betala ut flera miljarder kronor i bonus till sina chefer. Det kan knappast vara bonus för väl utfört arbete eftersom AIG gjorde en förlust med cirka 800 miljarder kronor under de sista sex månaderna 2008.

USA:s representanthus röstade på torsdagen med stor majoritet igenom förslaget om en 90% skatt på bonusar som betalas ut till chefer i AIG och andra företag som överlever genom stora statliga bidrag. De sista 10% tar de lokala myndigheterna. Resultatet är alltså en marginalskatt på 100% för bonusar för de företag som överlever genom skattemedel. Denna extraordinära åtgärd gäller till dess företagen betalat tillbaka samtliga pengar de lånat av skattebetalarna.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det: Men 100% marginalskatt på dessa bonusar känns helt rätt.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

 1. Isak

  Denna blogg skall jag klippa ut och
  sätta inom glas och ram, och vid
  något lämpligt tillfälle, så ska jag
  låta dig signera den. Denna ”Tavla”
  skall sedan sättas upp på offenlig
  plats och vara till varnagel för alla
  giriga direktörer, politiker och and-
  ra fähundar som skor sig, när dom
  tror att ingen ser dom.

 2. Martin

  Jag skulle uppskatta om Edward Riedl på samma utmärkt pedagogiska vis ville förklara hur politikerna resonerade när de bestämde att landstingets nattpersonal ska ha fri parkering medan dagpersonalen ska betala. Skriv gärna ett blogginlägg och förklara. (Uteblivet blogginlägg tolkas som ett medgivande att beslutet var knasigt.)

 3. Edward Riedl (M).

  Landstinget har ingen fri parkering för nattpersonal. Men avgift tillämpas endast vardagar mellan 8-17 på landstingets parkeringar. Det innebär att både nattpersonal, patienter eller andra bilister kan nyttja parkeringarna avgiftsfritt. Däremot har vi reserverat parkeringar i nära anslutning till sjukhuset för nattpersonal. Detta för att skapa mer trygghet till och från arbetsplatsen nattetid. Jag hoppas detta bringat klarhet i din fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.