Edward Riedl (M)

Barack Obama och USA tar hjälp av Bo Lundgren (M) och Sverige för att lösa den ekonomiska krisen…

För att få igång världens största ekonomi igen används bla metoder som den borgerliga regeringen använde under krisen i början av 1990-talet. Metoden handlar om att staten går in och hjälper till att sanera bland de osäkra fodringarna. De osäkra lånen blockerar ny utlåning och riskerar att förvärra den djupa lågkonjunkturen.

Den socialdemokratiska (felaktiga) historiebeskrivningen av 1990-talets kris i Sverige blottläggs. Faktum var att det var den socialdemokratiska regeringen på 1980-talet som grundlade krisen och den borgerliga i början av 1990-talet som fick hantera den. Regeringen Bildt (M) hanterade krisen så pass bra att USA har börjat använda sig av den.

Läs även gårdagens blogg I samma ämne.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Andreas

    Om man nu vill kalla nedmontering av välfärden till förmån för stödpaket till banker för lösning så visst. Någon måste alltid stå för notan.

  2. Edward Riedl (M).

    Frågan är vad alternativet hade inneburit? Det finns sällan enkla svar på komplexa frågor. Men den svenska lösningen fungerade så pass bra att fler (USA) väljer att använda sig av den metoden nu. Om staten dessutom tar ägarandelar i bankerna (tex Nordea) när man lösgör osäkra fodringar minskar risken att skattebetalarna inte får tillbaka pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.