Edward Riedl (M)

Bra förslag om mentorsprojekt från regeringen presenterades av Maud Olofsson (C)…

För att få in fler kvinnor i bolagsstyrelser satsar regeringen nu 5 miljoner kronor som skall gå till ett mentorsprojekt. Kvinnor som redan har vana från ledande befattningar, som till exempel är chefer, driver eget företag eller har erfarenhet från tidigare styrelsearbeten, ligger bra till för att bli utvalda i projektet. 2008 var nästan 82% i börsbolagens styrelser män.

Det är bra att alliansregeringen väljer att utbilda och lyfta fram kvinnors kompetens istället för att lagstifta om kvotering. Att fyra av fem styrelseledamöter i börsbolagens styrelser är män beror rimligen inte på skillnad i kompetens mellan könen. Därför är det bra att regeringen riktar uppmärksamhet och resurser till området.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.