Edward Riedl (M)

Den som varit orolig för LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin kan andas ut – Hon lämnar bara de icke arvoderade uppdragen…

Många som undrat hur Wanja skall kunna klara sig om hon lämnar några av sina uppdrag kan idag andas ut. Hon väljer endast att lämna sina icke arvoderade uppdrag. Hon slutar helt enkelt med det som inte ger några pengar. Inget konstigt egentligen om det inte vore för att hon alltid sagt sig vara emot den typen av agerande. Självklart måste det sticka i ögonen på LO-medlemmar och socialdemokrater när en sådan ledarfigur för arbetarrörelsen visar sig vara en riktig kapitalist.

Jag är inte emot att duktiga människor kan tjäna bra med pengar. Jag är inte ens emot bonus som verktyg för att förbättra produktionen. Men det måste finnas någon rim och reson. Chefer som får bonus trots att företagen befinner sig vid ruinens brant och kräver skattepengar för att överleva går inte ihop. Eller pensionsbolag som sänker utdelningarna till pensionstagarna och höjer sina egna utdelningar känns inte bra.

Men visst är det upp och ner vända världen. En moderat statsminister som arbetar för att stävja de värsta avarterna av bonusar och förmåner samtidigt som arbetarrörelsens ledargarnetyr arbetar för det motsatta. Det är en förunderlig värld.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.