Edward Riedl (M)

Snart kan vi köpa huvudvärkstabletter och nässpray på mataffären…

I dag beslutar regeringen om att bryta Apotekets monopol på receptfria läkemedel. Det innebär att du kan köpa nässpray på Konsum när du är förkyld eller huvudvärkstabletter på Ica när du har huvudvärk. Alliansregeringen fortsätter att förenkla vår vardag – Dagens regeringsbeslut är ytterligare ett steg på vägen. 1 november kommer beslutet att bli verklighet. Utvecklingen är välkommen.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

  1. Jimmy M

    Skulle vara en försämring tycker jag. På Apoteket finns kunnig personal som kan ge råd, på mataffären handlar det mest om att kunna sälja så mkt som möjligt.

  2. Edward Riedl (M).

    Jag håller med dig om att apoteket har mycket kunnig personal när man behöver råd kring läkemedel. Det kommer inte på något sätt att förändras med reformen. Däremot kan vi snart köpa exempelvis nässpray på affären. Men vill du ha rådgivning kan du alltid fortsätta gå på apoteket för inköp av nässpray. Men för alla dem som klarar sig utan rådgivning för den typen av produkter som är receptfria kommer reformen att underlätta vardagen.

  3. Edward Riedl (M).

    Självklart kommer den kunniga personalen på apoteken även fortsättningsvis finnas kvar. Men för receptfria läkemedel som exempelvis nässpray och huvudvärkstabletter innebär reformen att det blir lättare att komma åt dessa. För hur motsägelsefullt har det inte varit med cigarettförsäljning på affären och nikotinplåster endast på apoteket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.