Edward Riedl (M)

(S)kattechock om Mona Sahlin får bestämma – Det vore förödande för svensk ekonomi och välfärd….

Det i en situation när vi verkligen behöver allt tillgängligt kapital. Att hota med att återinföra förmögenhetsskatten är enligt flera bedömare ett av de mer obegåvade förslagen från socialdemokratin. Stefan Fölster, chefsekonom för Svenskt näringsliv, menar att bara pratet om att höja skatter från socialdemokraternas sida kommer att inverka skadligt på svensk ekonomi. Små och medelstora svenska företag har redan i dagsläget problem med upplåning. Det kommer inte att underlättas genom att vi får en kapitalflykt från Sverige.

Skadligt, obegåvat och kontraproduktivt är bara några av omdömena kring socialdemokraternas klargöranden av sin politik. Samtidigt är det bra att Mona Sahlin nu bekänner färg och berättar vilken politik hon vill få stöd för.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

 1. Ångermanlänning

  Skulle en skattehöjning på fastigheter som ger 5 miljarder skulle skada svensk ekonomi!

  Tänker dom rika ”gräva upp” fastigheterna och flytta dom utomlands då???

  Obama beskattar dom rika för att klara krisen!

  ”Vår” regering ger åt dom rika för att dom ska klara ”sin kris”..

  Sluta larva!

 2. Edward Riedl (M).

  Lösningen på finanskrisen och stundande lågkonjunktur kommer inte att lösas genom att straffbeskatta vanligt folk. För det är precis det som Mona Sahlin och socialdemokraterna vill. För det finns nog ingen som tror fem miljarder kronor räcker för allt Mona vill göra. Hade hon styrt hade hon redan fyllt de globala kapitalisternas fickor genom ”gåvor” till GM med flera. Lösningen på krisen är inte att straffa vanligt hårt arbetande folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.