Edward Riedl (M)

GM allt närmre en konkurs – Landstinget allt närmre att förlora 257 miljoner kronor på högriskobligationen….

De amerikanska biltillverkarna har nu fått en sista chans att omstrukturera sina verksamheter. GM får 60 dagar på sig att klara av detta och Chrysler 30 dagar sedan är det konkurser som blir aktuellt för de stora biljättarna. Allt fler bedömare ser det som ett högst troligt scenario.

Därmed riskerar landstingets högriskobligation att bli värdelös och Västerbottens skattebetalare bli 257 miljoner kronor fattigare. Pengar som var tänkt att användas till personalens pensioner. Trots detta vägra Levi Bergström och socialdemokraterna i landstinget att försälja obligationen innan den blivit helt värdelös.

Läs gärna mer om landstingets högriskobligation i mina tidigare inlägg 18 februari:, 26 februari:, 5 mars:, 6 mars:, 16 mars:, 18 mars: och 19 mars:.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.