Edward Riedl (M)

Lennart Holmlund försvarar nu Wanja Lundby-Wedin – Så Lennart tycker det är ok med 100 miljoner kronors bonusar?

Det är intressant att allt fler vänsterpolitiker nu sluter upp bakom LO-ordföranden som anser sig blivit förd bakom ljuset. Mona Sahlin, Lennart Holmlund och andra tunga sossar rycker nu ut till Wanjas försvar. Frågan så vitt jag vet har väl aldrig handlat om huruvida bonusavtalet varit lagligt eller ej. Självklart har styrelsen som Wanja suttit i haft möjlighet att erbjuda vilka bonusar man velat. Frågan har väl närmast handlat om lämpligheten i det. LO-ordföranden som alltid utåt kritiserat generösa bonusar visar sig nu ha varit med och förhandlat fram precis det hon sagt sig vara emot. Att det sedan kanske är så att hon inte varit medveten om de sista 20 miljonerna i bonusen så måste hon rimligen ha varit medveten om de första 100 miljoner kronorna i bonus? Eller? Vari ligger den stora moraliska skillnaden för socialdemokraterna? 120 miljoner kronor i lön och bonus är inte ok – Men 100 miljoner kronor är helt ok?

En rak fråga till Lennart Holmlund:

Är det ok att Wanja varit med och godkänt lön och bonus på över 100 miljoner kronor till en enda person?

Läs Lennart Holmlunds (S) blogg här:

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

 1. Leif Berglund

  Förlåt en okunnigs fråga, vilka bonusavtal menar Hr Riedl? så vitt jag vet så handlar frågan i AMFs fall om ett pensionsavtal. Frågan om hur PENSIONSAVTALET träffades är väl inte helt utredd än…
  MEN det kanske är bäst att tala om bonus för att pss ta udden av borgaralliansens vacklande i bonusfrågan, först återinför man bonus i de statliga företagen, sen när man ser effekten av bonus och speciellt bonusdisskussionen och vanligt folks rättmätiga vrede gör man helt om.
  OCH hur kan det komma sig att debatten om Wanja kom just nu?
  kanske ”någon” som vill försvaga LO?

 2. Edward Riedl (M).

  Bonus, pensionsavtal och vidlyftiga löner har LO-ordföranden Wanja länge kämpat emot. Rimligen får hon kitik när det sedan framkommer att hon varit med och förhandlat fram de värsta avarterna själv. Hon har suttit med i över 20 stycken olika styrelser och i flera av dem varit med och förhandlat fram vidlyftiga avtal. Inget olagligt i det – Möjligen omoraliskt med tanke på den kritik hon själv framfört. Jag tror inte det finns någon konspiration bakom det som framkommit. Snarare är det så att direktörernas handlande ledde fram till djupare granskningar.

 3. Hasse

  Sossarna gör en omvänd pudel! En nytt ordspråk är på sin plats: Gör som sossarna gör en LUDDE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.