Edward Riedl (M)

Landstinget skall bli bättre på att ta emot invandrare med sjukvårdskompetens – Resultat av M-fråga

Jag hade idag väckt en fråga i landstingsfullmäktige kring hinder och svårigheter som många utomeuropeiska läkare känner att de möter när de kommer till Västerbotten. Många invandrare i Sverige har sjukvårdskompetens från sina hemländer som vi måste bli bättre på att ta tillvara. Det handlar om praktikplatser och medicinska kunskapsprov men också språkstudier.

Det kändes bra att Mona Andersson (S) som är ordförande i personalutskottet var av samma uppfattning. Det innebär att vi kan bli ännu bättre i Västerbottens läns landsting på att ta tillvara kunskaper och kompetens hos de nya västerbottningarna.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.