Edward Riedl (M)

Statsministern säger nej till ofinansierade stimulanser – Det är att ta ansvar….

Fredrik Reinfeldt (M) säger nej till ofinansierade stimulanser i svensk ekonomi. Det känns skönt att alliansregeringen faktiskt vågar driva en ansvarsfull politik genom en av de värre kriserna i modern tid. Stabila statsfinanser är det säkraste sättet för Sverige att ta sig igenom den globala krisen.

Socialdemokraterna har genom hela finanskrisen ropat efter skattepengar till allt mellan himmel och jord. De har ropat efter pengar till från de globala kapitalisterna i GM till storsatsningar på kommuner och landsting. Om någon skulle roa sig med att räkna ihop hur mycket skattepengar Mona Sahlin och socialdemokraterna redan hade spenderat om de suttit vid makten skulle de troligen baxna. Det blir många miljarder. Skatterna ska höjas och Sverige skall skuldsättas är socialdemokratins recept. Tack och lov sitter ni inte vid makten.

Låna pengar gör man till investeringar – Socialdemokraterna vill låna åtskilliga miljarder till den löpande verksamheten. Det är inget annat än fullständigt vansinne.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget(M).

4 kommentarer

 1. Vindelbo

  Samma resonemang har sossarna i Vindeln. Öka skatterna och låna till driften är deras motto!

  När ska de vakna och inse att skuldsättning leder till misär!

 2. Otroligt less

  fullständigt vansinne? Jo att förvandla 15-20% av Sveriges befolkning till brottslingar. Kom igen när ni inte är värre än dina små idéer.

 3. Socialdemokrat

  Ni har sänkt skatterna med över 80 miljarder, 60% av detta går till 10% av de rikaste. Socialdemokraterna hade istället investera dessa pengar i välfärd och jobb. Er politik är allt annat än ansvarsfull!

 4. Edward Riedl (M).

  Så vitt jag förstår har ni socialdemokrater redan accepterat 65 miljarder av de 80 miljarder alliansregeringen sänkt skatten med. Ni socialdemokrater försöker med konsttstycket att använda samma pengar flera gånger. Resultatet av den politik ni vill bedriva innebär höjda skatter för vanligt hårtarbetande folk. Dessutom vill ni låna pengar till driften av verksamheten. Det är fulllständigt vettlöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.