Edward Riedl (M)

EU är viktigt för att lösa klimatkrisen…

Oavsett hur hårda miljökrav vi har i Sverige måste vi komma ihåg att vi endast står för cirka 0,2% av världens utsläpp av växthusgaser. Att då tro att framtiden handlar om att endast agera lokalt med miljöförbättrande åtgärder känns rätt naivt.

Trots att EU är världens största marknad står vi inte för mer än 13% av de totala utsläppen av växthusgaser. Redan idag gör EU mest för klimatet och miljön i hela världen och inom unionen är Sverige det land som tar det största ansvaret.

Men genom europasamarbetet kan vi påverka USA, Kina och Indien som tillsammans står för den största delen av utsläpp av växthusgaser. Dessutom kan vi satsa mer på miljöförbättrande åtgärder i fattigare delar av världen. Där innebär billiga åtgärder ofta stora miljövinster. I Sverige som redan är världsbäst innebär små positiva effekter på miljön ofta stora kostnader.

En röst på moderaterna i EU-valet är en röst för en klok och verkningsfull miljöpolitik.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Isak

    Skulle det inte vara klädsamt herr
    Riedl, om du angav vilka källor
    som du refererar och svänger dig
    med. Som du vet, så finns det fler
    än en sanning, beroende på vem
    man frågar, och vilka som svarar.

  2. Edward Riedl (M).

    Att alltid ange källan för olika påståenden i debatten känns lite övermaga. Att i insändare eller inlägg på bloggen lägga sig på nivån för avhandlingar med källhänvisning är mig helt främmande.

    Men självklart skall källan för olika påståenden erbjudas om någon frågar.

    Källan för det jag skrev om kommer från ekonomifakta (SN). Men jag har inte förstått att dessa siffror som jag presenterade på något sätt var kontroversiella.

    Men upplys gärna mig och andra som följer debatten – Vilka fler sanningar finns det kring utsläppen? Eller är du mest bara grälsjuk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.