Edward Riedl (M)

Den globala finanskrisen har fällt stora drakar och gamla institutioner – Men nya företag växer fram

Den anrika investmentbanken Lehman Brothers blev 158 år, banken hade överlevt 2 världskrig, den stora depressionen och flertalet lågkonjunkturer, innan den gick i graven till följd av den globala finanskrisen. Nu ser även GM, världens största biltillverkare i 80 år, ut att falla. Många har nog haft svårt att tro att att dessa giganter skulle tillåtas gå i konkurs. Troligen kommer fler stora drakar och gamla institutioner att duka under i detta globala stålbad.

Men inget av detta är slutet. Det är endast en del i en ständigt pågående process där gamla företag slås ut och nya växer fram. Men den är smärtsam och fylld av nostalgi. Jag har länge sagt att alliansregeringen valt rätt väg när det gäller de stora svenska företagen i kris. (S)-politiker lokalt och Mona Sahlin har hela tiden velat skänka/låna till/ut dessa företag. USA valde den vägen vilket nu kommer att kosta de amerikanska skattebetalarna enorma summor. Inga jobb ser ut att ha räddats i USA – Men skulderna kommer de amerikanska skattebetalarna att få känna av under lång tid.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.