Edward Riedl (M)

Sossar som luras – Det är dags att döda myten

Så hände det igen. Jag pratade med en väljare som förvisso tyckte alliansen i landstinget hade många kloka förslag. Men han skulle inte rösta på oss ändå. När jag frågade honom varför kom chocken igen: Om ni (läs alliansen) fick styra får man betala för sjukvården själv… När jag frågade honom var han fått det ifrån hänvisade han till (S). Men inte är det väl så att sossar springer runt och lurar människor att det är så? Nej jag har högre tankar om dem än så…

Allvarligt talat. Alliansen styr många landsting i Sverige och numer också hela landet. Aldrig någonsin tidigare har vi satsat så mycket gemensamma skattepengar på sjukvården som vi gör idag – När alliansen styr stärks välfärden. Men många socialdemokratiskt styrda landsting har under lång tid misskött ekonomin vilket nu får konsekvenser.

Om alliansen skulle styra i Västerbotten kommer vi självklart även fortsättningsvis betala för sjukvården gemensamt via skatten. Den som påstår något annat ljuger. Det är dags att myten dör.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

 1. Stämmer inte

  Samtidigt har Moderaterna öppnat för att den med privat vårdförsäkring kan gå före i kön.

  Det åär plånboken som styr inte behoven i det Moderata Sverige.

 2. anakronist

  Frysta statsbidrag och fullständig ovilja till extra stimulansåtgärder för kommuner och landsting från sittande regering, har lett kraftigt ökade underskott. 80 dränerade miljarder i skattelättnader hade behövts för inte bara rädda jobb utan välfärden och grundläggande omsorgs- och vårdbehov. Med landstingets ”goda” ekonomi är det bara en tidsfråga innan Lycksele Lasarett blir en vårdcentral.
  En arbetsdag är vad det tar för inlands- och fjällborna för att ränna till Umeå. Men vi skall väl vara glada att NUS finns överhuvudtaget, vi bortskämda fjällbor.
  Ska skatterna sänkas för höginkomstagare och sörlandskommunerna och storstäderna bli vinnare, genom statsbidragens konstruktion,
  då få de mindre bemedlade betala mer. Genom sämre service eller högre avgifter. Men det är väl en lögn det med.
  Att vi får betala gemensamt, det är klart som korvspad, än utsäga vem som får betala mer, det kan du gott säga istället herr Riedl. Utan att ljuga.

 3. Inte lurad

  påstå att det vore konstigt att tro att NI skulle vilja införa just detta? Om inte så undrar jag vem DU försöker lura.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.