Edward Riedl (M)

Sören Wibe är en populist – Berätta vad du vill göra i Bryssel hellre än vad du vill göra med lönen

Jag struntar fullkomligt i vad Sören Wibe vill göra med sin lön om han blir vald till Europaparlamentet. Jag är mer intresserad att höra vad han vill göra där. Det har varit ett himla liv om att arvodena i Bryssel är för höga och den som är beredd att avstå mest blir tydligen mest populär.

Sören Wibe tänker alltså, om han blir vald, avstå all lön över vad en riksdagsledamot tjänar. Så han behåller 56 000 kronor i månaden av de cirka 80 000 kronor i månaden som han skulle tjäna. Men hur tänker han göra med förmånerna i övrigt? Det är en fråga VK borde ställa. För hur hjärteskärande är det inte att han är beredd att avstå lite drygt 20 000 kronor i månaden när han kommer att hösta in 100 000 kronor trots det.

Det relevanta borde inte vara huruvida Sören Wibe eller någon annan europaparlamentariker tjänar 100 000 eller 120 000 kronor i månaden, det är mycket oavsett och kanske faktiskt också skall vara det. Den viktigaste frågan borde rimligen vara vad de ämnar uträtta nere i Bryssel. För det har faktiskt stor betydelse vilka politiker som företräder oss.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. Steinhof

    Dito, jag struntar fullständigt i vad du tycker herr Riedl. Låtom oss därför strunta i varandra. Hyvens och reko att någon utmed stora landsvägen vill avsäga sig präktiga småslantar från gycklarnas marknad.
    Vad det anbelangar Wibe och JL är det inte så svårt att få reda på var denne och de står om man är läskunnig och inte baserar världsbilden och eu-valet på grundval av en artikel i VK. Eller gör du det herr Riedl? Så enahanda i sådana fall, det måste jag tillstå.
    Att reducera Wibe och JL och valet till en parlamenarikerlönefråga är verkligen populistiskt.
    Måtte Wibe skänka överskottet till Västerbottens Landsting, ytterst välbehövligt när Landstinget satsar på trisslotter istället för sund ekonomisk hushållning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.