Edward Riedl (M)

Alliansregeringen får beröm av IMF för hanteringen av finanskrisen

Trots att alliansregeringen fått mycket kritik av socialdemokrater och fackliga socialdemokrater får alliansregeringen och de statliga myndigheterna betyget mycket väl godkänt av IMF (Internationella valutafonden). De delar regeringens syn på att inga fler penningpolitiska åtgärder behövs i dagsläget. Detta innebär att all kritik mot alliansregeringen faller platt till marken. Hade Mona Sahlin (S) styrt Sverige med sina vänner i (V) och (MP) hade statens utgifter skenat samtidigt som skatten för vanligt folk chockhöjts – Sverige hade med en sådan politik hamnat i en negativ och olycklig spiral som hade varit svår att häva.

Hela världsekonomin har drabbats hårt av finanskrisen och lågkonjunkturen. Sverige har så här långt klarat sig bra trots att vi är ett litet exportberoende land. En fortsatt ansvarsfull ekonomisk politik kommer att löna sig i längden. Alliansregeringen har trots de politiska riskerna konsekvent vägrat att falla till föga för kortsiktiga och populistiska beslut.

Alliansregeringen behöver nytt förtroende i valet 2010. Inte som tack för väl genomförbart arbete under krisen – Alliansregeringen behöver nytt förtroende i valet för att fortsätta en jobbvänlig och ansvarsfull ekonomisk politik.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.