Edward Riedl (M)

Arbetslösheten bland unga är större än vad statistiken visar…

Svenskt Näringsliv visar i en ny rapport att ungdomsarbetslösheten är större än vad den officiella statistiken visar eftersom unga väljer att studera i större utsträckning. Turordningsreglerna slår hårt mot de unga på arbetsmarknaden. Den globala finanskrisen med efterföljande lågkonjunktur innebär en tuffare arbetsmarknad. De yngre drar kortaste strået med nuvarande regler. Vi har i Sverige en oroväckande hög arbetslöshet och nu visar det sig också att en del av arbetslösheten för de yngre inte heller syns. Läget är bekymmersamt.

Stödet för LAS i nuvarande form är inte mer än 40% enligt en enkät från Novus Opinion som Svenskt Näringsliv beställt. Regeringen kanske måste göra en bred översyn av svensk arbetsmarknad. Ambitionen måste vara att få den trygg, väl fungerande och mindre negativ för yngre.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.