Edward Riedl (M)

Antalet varsel minskar och dras tillbaka – Ekonomisk vändning i sikte

Antalet varsel på den svenska arbetsmarknaden minskar och dras tillbaka. Förhoppningsvis kan vi nu skönja en vändning för världsekonomin. För svensk industri åter skall få börja exportera krävs att världsekonomin återhämtar sig.

På Volvo Lastvagnar i Umeå hävs varslet av 320 medarbetare efter förhandling om sänkt lön och sänkt arbetstid. På Volvos fabrik i Tuve har varsel om 335 personer hävts. På Volvo Powertrain har 655 varsel dragits tillbaka. Det innebär att Volvo-koncernen nu dragit tillbaka 1300 av de 8000 varsel som lagts. Liknande bilder finns från fler stora arbetsgivare i Sverige.

Men det är inte höjda skatter för arbetare och företag som kommer att förbättra den svenska arbetsmarkanden och ekonomin. Sverige har stabila statsfinanser och lägre arbetslöshet än snittet i EU trots att vi är en liten exportberoende nation. Alliansregeringen gör ett mycket bra jobb.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.