Edward Riedl (M)

Svensk militär i Afghanistan återigen inblandade i strider…

Som vanligt är det extra oroligt när man ser nyheter om oroligheter i Afghanistan eftersom lillebror har återvänt för att tjänstgöra ytterligare 6 månader. I förmiddags svensk tid hörde han av sig hem till familjen och några timmar efter det är nyheten att svenska soldater är inblandade i stridigheter. Jag hoppas att han inte är inblandad den här gången och framförallt att det går bra för våra svenska soldater därnere som återigen prövas hårt.

Men det gäller att komma ihåg vilket viktigt och livsnödvändigt jobb de utför i denna ogästvänliga del av världen. Men visst känns det overkligt att vara på stranden nere i sörmland och se hans två småtjejer leka i vattnet med min dotter. För tjejer i deras ålder i Afghanistan ser livet helt annorlunda ut. Det är därför svenska soldater måste vara där.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.