Edward Riedl (M)

Terror får aldrig accepteras som politisk metod…

Djurens befrielsefront har under sommaren genomfört en stor mängd attentat riktat mot pälshandlare och restauranger. De inriktar sig på ensklida näringsidkare och deras anhöriga genom att vandalisera, skrämma och trakassera. De senaste åren har antalet pälshandlare och människor som handlar med skinn minskat med 60-70%. Garaget här i Umeå är ytterligare ett exempel på hur dessa terrorister ödelägger ensklidas livsverk. När samhället inte tillräckligt ställer upp för de enskilda näringsidkarna tar oftast orken och privatekonomin slut.

Vi kan inte längre tillåta terror som politisk metod. Oavsett vad vi tycker om att andra äter kött eller klär sig i pälsar kan vi inte tillåta människor att verka utanför våra lagar och regler. Istället för att förfasas över när en Mc Donalds entreprenör, pälshandlare eller restaurangägare utsätts för dessa brott bör vi istället fundera över ekonomiska fonder från samhället och punktinsatser från rättsväsendet.

Jag är övertygad om att många av de enskilda näringsidkarna inte hade gett upp ifall samhällets stöd hade varit större. Både ekonomiskt och rättsligt.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Leif

  Även borgarnas psykologiska terror mot sjukskrivna får aldrig accepteras, tyvärr anser ju ni att den är bra. Dubbelmoral

 2. Edward Riedl

  Svar till Leif (2009-08-17 10:06)
  Din liknelse känns mig främmande. Att på samma dag jämföra demokratiskt förankrad politik med huliganfasoner…. Dessutom vänder jag mig starkt mot din beskrivning av alliansregeringens politik. På vilket epokavgörande sätt anser du att den skiljer sig emot den förra s-regeringens?

 3. Jacob

  Sverige fortsätter att ha världens näst högsta skatter och en av de mest generösa socialförsäkringarna. Varje år överförs enorma summor från de som arbetar till sjukskrivna. Är det psykologisk terror att göra några små ändringar på marginalen av detta system?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.