Edward Riedl (M)

Statsministern gav klara besked till SD

Under gårdagens framträdande på Aula Nordica fick statsminister Fredrik Reinfeldt (M) frågan om hur han såg på ett eventuellt samarbete med sverigedemokraterna utifall de får en vågmästarroll i Sveriges Riksdag. Det kommer aldrig bli aktuellt med ett sådant samarbete eftersom vi har olika människosyn var hans svar. Så den som funderat kan efter gårdageens framträdande i Umeå sluta fundera.

Lokalt i länet har vi hela tiden varit tydliga på den här punkten. Vi sätter oss inte i beroende av sverigedemokrater i kommuner och landstinget ifall de får vågmästarroll efter valet. Nu är beskedet från riksplanet lika tydligt. Det är bra.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

7 kommentarer

 1. KalleKula

  Att ni politiker aldrig lär er att denna inställning till SD bara ger dom sympatiröster.
  Vi får väl hoppas att detta äckliga kristendomsparti nu inte kommer in i riksdagen men om dom nu gör det så varför inte samarbeta med dom i frågor som det finns någorlunda lika åsikter, för det finns det och dessutom så visar det att man respekterar ett valresultat.

 2. ......

  Det är inget kristendomsparti, Kulkalle. Men de försöker likna ett genom att ytligt ta fram lite konserativiteter.

 3. Edward Riedl

  Svar till KalleKula (2009-09-29 09:13)
  Min uppfattning är att vi som partier tydligt innan val skall deklarera vad vi vill göra om vi får väljarnas förtroende och också med vem/vilka. SD ingår inte varken som samarbetspartner eller stödparti i dessa överväganden.

 4. Jonas

  Jag hoppas du vill svara på min fråga. Om Sverigedemokraterna röstas fram med stor majoritet i nästa val så betyder ju det att folket som har röstat på dem är missnöjda med något. Varför inte ta detta på allvar istället för att sätta skygglapparna på? Lever vi inte i en demokrati, varför diskuteras det då om hur man ska bemöta SD ”problemet” om de röstas fram så är det ju folket som vill det och då bör man lyssna.

  Jag tycker inte att detta bemöts på rätt sätt alls, jag tycker att alla ska ta det ökade intresset för SD för vad det är, många är missnöjda med hur invandringspolitiken har skötts och vill se en ändring.

  Och det kommer inte att ändras genom att ignorera problemen som många idag gör.

  Vem har rätten att bestämma vems åsikter som är rätt och vems åsikter som är fel i en demokrati? för det är det som händer idag med SD

 5. Edward Riedl

  Svar till Jonas (2009-09-29 12:06)
  I en demokrati är det majoriteten som fattar besluten. Så länge SD inte har egen eller skapad majoritet så innebär det att majoriteten av befolkningen inte delar deras människosyn.

  Däremot kan jag dela din uppfattning kring att vi mer bör ta människors oro på allvar och föra ett öppet och sansat samtal.

 6. Isak

  Bäste Herr Riedl. Det behövdes att chefen talade om vad som
  gäller, för att du skulle våga säga ”att det där har jag
  sagt hela tiden” när det gäller ev. samarbete med Sverige-
  demokraterna efter nästa val.

 7. Jonas

  # Isak

  Ehh ja det var ju ungefär precis det han skrev i bloggen. Men tack för att du påminner honom om vad han precis sa ifall han skulle ha glömt det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.