Edward Riedl (M)

Indien väljer rätt väg – Hellre kärnkraft än kolkraft

Indiens premiärminister Manmohan Singh målar upp en framtidsvision där Indiens kärnkraft byggs ut enormt fram tills 2050. Kapaciteten skall öka 100 gånger mot dagen. Det är en klok väg kontra Kina som färdigställer ett kolkraftverk i veckan och ytterligare spyr ut växthusgaser. Trots att alltfler länder minskar sina koldioxidutsläpp ökar den totala belastningen på vår planet. Det är bra att världens näst mest befilkningstäta länder nu väljer kärnkraft istället för kolkraft. Annars riskerar den globala uppvärminingen att öka mycket snabare.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.