Edward Riedl (M)

Jag blir förbannad när…

Jag ser att Leksands a-lag blev vaccinerade innan riskgrupperna i Dalarna. Lagets läkare gav spelarna vaccinet fullt medveten om att tillgången på vaccindoser har varit dålig nu från början. I ett läge då doserna inte ens räcker till våra kroniker, gravida och svårt sjuka väljer alltså en med läkarlegitimation att göra på det viset. Man blir förbannad och undrar var empatin tagit vägen.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

 1. Pelle

  Välkommen till verkligheten – och det folk som allianskollega Göran H pratar om – gå ned på en vårdcentral så får du se vad som händer med köerna till sprutan – vilka finns där?

  När det gäller empati så är du väl en av de allianspolitiker som borde ställa den frågan till spegeln på morgonen när du rakar dig – var finns DIN empati för alla pensionärer – sjuka – arbetslösa – ungdomar som fått betala för er skattesänkning till era kärnväljare?

 2. Isak

  Och var fanns empatin när du tyckte att behovet av vaccina-
  tion, var något som media hade konstruerat. Om du hade fått bestämma så hade vi inte haft någon massvaccination.

 3. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-10-29 16:35)
  Att låta hårt arbetande sjuksköterskor, metallare och busschaufförer behålla en dryg tusenlapp mer i månaden av sitt arbete kan knappast (enligt mig) klassas som avsaknad av empati. Uppenbarligen har vi olika uppfattningar även om detta.

  Däremot är det (enligt mig) högst omoraliskt när friska människor utanför riskgrupperna ges företräde till vaccination.

 4. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-10-29 20:11)
  Jag uppmanar den intresserade läsaren att läsa mina tidigare bloggar i ämnet.

  Jag har varit kritisk till medias alarmistiska rapportering i frågan då den gjort mer skada än nytta. Jag har konstaterat att västvärldens olika regeringar hanterat influensan väldigt olika. Jag har förklarat att även papperslösa flyktingar i Västerbotten kan få vaccianation. Jag har uppmanat till att leva livet som vanligt i avaktan på att någon officiell myndighet meddelar motsatsen. Min grundinställning är dessutom att vi hade kunnat betala själva för vaccindosen. Nu tog regeringen kostnaden vilket är bra.

 5. Pelle

  Edward – jag bad inte att få läsa högerns mantra ”Att låta hårt arbetande sjuksköterskor, metallare och busschaufförer behålla en dryg tusenlapp mer i månaden” – som du skriver på bloggen.

  Jag frågade vart DIN EMPATI var för de som förlorat massor på högerns skattesänkningar – pensionärer – sjuka – arbetslösa – ungdomar?

  Det skulle vara roligt om du släppte högerns dogmer och själv svarade – blir svaret dettsamma har du själv ”dömt” dig till utanförskap – utanför det solidariska samhället!

 6. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-10-30 10:30)
  Dina inlägg låter som om de kom direkt från floskelfabriken från s-hökvarteret i Stockholm. Därav svaren från min sida om vilka det faktiskt är som får behålla mer i plånboken när skatten sänkts.

  För att välfärden skall fungera måste det stora flertalet arbeta och betala in skatter. Alliansens politik bygger på detta. Nu går till och med Mona Sahlin (S) ut och säger att vi måste jobba längre än 65. Något ni socialister själva kritiserade för ett par år sedan. Sent skall syndaren vakna. Alliansen bygger ett välfärdssamhälle som fungerar även imorgon. Det är solidaritet på riktigt.

 7. Pelle

  Hur var det nu med hur man för det politiska samtalet!

  Jag har inget samröre med det du oförskämt kallar ”floskelfabriken från s-hökvarteret i Stockholm” – den enda politiska skolning jag fått var under det dryga år jag var medlem i ditt parti – jag tillhörde ”påläggskalvarna”!

  S har aldrig sagt att man skall jobba längre än till 65 – utan att man måste lönearbeta fler år än dagens 35år, kanske 38år – det Edward är skillnad!

  Att göra som alliansen – stänga ute unga gör att pensionsåldern höjs mer än det behövs – men det kanske du har svårt att förstå – hör med högerpartiets högkvarte

 8. Pelle

  ”Däremot är det (enligt mig) högst omoraliskt ” citat från din blogg.

  Citat från VK fre. sid 55: Karin Granberg (Skeå:s läk.) tyckte att några få doser vaccin inte skulle i soptunnan utan Skeå spelare skulle få det, och fick det!

  Hur ser du på det Edward – du med din stora EMPATI för vissa människor i Sverige – era kärnväljare.

  Dessa doser var till för riskgrupperna – men dom ”struntar” du och alla andra i alliansen tydligen i!

  Om det finns någon substans i dina åsikter på din blogg så måste du agera starkt – gör du inte det så kommer jag att ställa dig till svars för det som hänt!

 9. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-10-30 17:16)
  Jag skrev att det lät som om de kom ifrån floskelfabriken från s-högkvarteret i Stockholm – Inte att de gjorde det. För att lyckas jobba ytterligare tre år förutsätter jag, kanske felaktigt, att (S) menade att de som arbetar måste fortsätta efter 65 år. Jag har inte hört att de tänker korta ner skolgången för att klara detta med ett tidigare inträde på arbetsmarknaden.

 10. Pelle

  Nähä Edward – (S) har inte för avsikt att korta ned skolgången utan man vill få bort ungsdomsarbetslösheten och då Edward så sänker man medelåldern för debut i arbetslivet!

  Vissa vill kanske läsa – andra vill börja arbeta vid unga år för att sedan kanske läsa vid högre ålder – om det då är en röd/grön regering som fortfarande har kvar den möjligheten.

  Det Edward är frihet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.