Edward Riedl (M)

Sanningen om transportstödet till volvo lastvagnar

Trots gnället (för det är precis vad som varit) från socialdemokrater och en och annan facklig företrädare på alliansregeringen i allmänhet och Maud Olofsson (C) i synnerhet så visar det sig att socialdemokraterna inte har för avsikt att höja transportstödet om de vinner valet 2010. I (S)-skuggbudgeten anslår de inte mer pengar än alliansregeringen. Skuggbudgeten är ett sätt för oppositionen att visa hur de skulle använda våra skattepengar om de satt vid makten. Lennert Holmlund (S) som anfört kritiken säger nu så här i VK:

1. Kanske har mina partikamrater inte lagt så mycket krut på skuggbudgeten.

Det känns väldigt tryggt att veta på hur stort allvar socialdemokraterna tar det här med regeringsmakten.

2. Jag har alltid varit kritisk även till mitt eget parti när det gäller transportstödet.

För oss andra som lyssnat på Holmlund med flera verkar ändå kritiken ha varit riktad mot alliansregeringen och Maud Olofsson (C).

3. Dessutom är EU starkt kritisk till transportstödet i nuvarande form.

Vi vet att Eu varit starkt kritiskt till transportstödet trots att vi vet hur viktigt det är för många företag i norr, inte minst volvo lastvagnar i Umeå.Därför var vi mycket nöjda att Maud lyckades förhandla fram ett så pass bra avtal som hon gjorde. Minns jag inte fel gnällde ni även då.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Pingback: Välkommen till Umeå Annie Lööf | Mattias Larsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.