Edward Riedl (M)

Dåliga papperskassar när man handlar på affären

Storhandlade på OBS (Coop forum) idag och återigen slås jag av hur dålig kvalitet det blivit på papperskassarna. Spelar ingen roll om det är Maxi, Coop eller någon annan affär – Den dåliga kvaliteten på papperskassarna är likadan. Packar man papperskassen full så lossnar handtagen när man skall bära kassen och alla varor far ut.

Plastpåsarna är inget alternativ då dessa har blivit så tunna att minsta vass kant på någon förpackning leder till stora revor där all mat snabbt letar sig ut. Givetvis är detta om något ett i-lands problem. Men någon matvarujätte borde testa att erbjuda oss kunder papperskassar eller plastpåsar som faktiskt går att transportera maten i. Min gissning är att det snabbt skulle bli en konkurrensfördel.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. lf

    Jag håller med även om detta och tycker inte alls att det är oroväckande.Om moderaterna har något med kvalitetsförsämringen att göra,då är det oroväckande,men jag tror inte det.
    Jag tror att det är de fria marknadskrafterna är orsaken.Ju mindre material som används ju mer pengar tjänar man.

  2. svettig

    Marknadsmekanismen styr. Ingen betalar för en påse för 5 kr men egentligen borde man ha sådana priser så att alla tar med hållfasta tyg/vävpåsar som återanvänds ett par hundra gånger. Klimat- och resursmart. Att inte Riedl tänker i de banorna måste bero bristande insikter i hur ett hållbart samhälle skapas. Inte mycket att tala om. Politiker är utbytbara vid valen.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-23 15:24)
    Vi moderater har inget med försämringen av matkassar att göra… Men marknadskrafterna kan rimligen inte heller vara hela förklaringen av det enkla skälet att ingen är beredd att betala för hur dålig kvalitet hur länge som helst.

  4. Edward Riedl

    Svar till svettig (2010-01-23 16:30)
    Jag har provat tygkassar likt många andra. Men de skall kommas ihåg samtidigt som papperskassarna används till pappersåtervinningen och plastpåsarna till soporna. Jag tror inte min familj är ensam om det upplägget.

  5. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-01-23 21:35)
    Var jag handlar är ingen politisk markering. Jag vet många moderater som handlar på Coop och många socialdemokrater som handlar på Maxi. Tiderna förändras och jag tror få människor väljer stormarknad utifrån politiska hänsyn idag. På samma sätt är många fackligt anslutna inte socialdemokrater utan kan rösta på alla partier från höger till vänster. Den utvecklingen är bra ur många olika aspekter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.