Edward Riedl (M)

Reinfeldt vann debatten

På aftonbladets internetomröstning menar 6 av 10 att statsminister Fredrik Reinfeldt (M) vann tv-debatten i agenda. De röd-gröna kan inte längre slingra sig utan att väljarna tydligt märker detta när det gäller deras egen politik i debatter av det slag som visades i agenda. Det räcker inte längre att bara klaga på regeringen och komma med populistiska utspel. Väljarna ställer högre krav än så.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

20 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Öppet mål! Vid förra valet ställdes definitivt inga högre krav på vederhäftighet. Alliansen vann ju på sina populistiska utspel den gången. De rödgröna kanske lärt sig att det är ett vinnande koncept?

  2. Per-Ola Moström

    Internetomröstningarna på tidningarna säger ingenting.

    Intressant är att Reinfeldt i debatten nu intagit en ny ROLL! Som oppositionsledare! Han har tydligen redan gett upp!

    Ingen ny politik. Inga svar vad alliansen tänker sig efter valet. Kör nu ”Persson-pompös-stilen”. Den funkade inte för 4 år sedan. Kommer inte att fungera nu heller när vi har facit över arbetslösheten och utanförskapets ökning!

    Nej Mona vann klart! Hon sågade sönder regeringens orättvisa politik om arbetslöshet, sjukförsäkringar, skatteorättvisorna.

    Reinfeldt var bara desperat. Man får känslan av att han har gett upp!

  3. leif

    Frågan är varför du alltid går ut och säger detta. Att dom rödgröna måste berätta vilken politik dom vill köra med för att väljarna ställer högre krav än så.

    Om det vore som du säger, borde inte ni helt enkelt hålla käft och låta dom rödgröna fortsätta med att hålla tyst om vad dom tänker göra om dom får makten. Med din teori kommer ni ju vinna valet om detta fortsätter.

  4. Väljare

    Riedl det var inte Reinfeldt som vann debatten – det var vi väljare som vann, vi fick nu veta att den politik som högern startat med kommer att fortsätta om vi skulle välja fel i höst – men det gör vi inte en gång till.

    Reinfeldt var mest bara arrogant och otrevlig som du brukar vara på din blogg största delen av tiden – det verkar vara det som gäller för de ”nya” högerpolitikerna – egoism och arrogans före sakfrågor!

  5. Högern var ärligare förr

    De senaste 70 åren har högern på sina valaffischer alltid krävt sänkta skatter. Men nu har man lagt om taktik. Nu ger man sken av att alla skall få sänkt skatt, vilket innebär att en vanlig löntagare får några hundringar medan de rika och högavlönade får åtskilliga tusentals kronor i lägre skatt. Medan pensionärer som redan lever på marginalen får ”nöjet” att betala mer till de rika. Sådan är kapitalismen men nu i en annan förpackning men innehållet är den gamla högern. Hur många löntagare och pensionärer har konton i utländska banker i syfte att slippa betala skatt. Förmodligen ingen.

  6. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-01-25 09:12)
    Alliansen berättade klart och tydligt vilken politik som man sökte förtroende för. Den var dessutom fullt ut finansierad och kunde efter valdagen börja genomföras. Sedan finns det personer som ogillar den politiken – Men det är något annat. Partierna och blocken bör vara tydliga med väljarna för vilken politik som förtroende söks. Sedan är det upp till väljarna att avgöra vilken politik de vill ha.

  7. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-01-25 09:49)
    Internetomröstningarna i tidningarna är givetvis inte statistiskt tillförlitliga på samma sätt som en nioggrann opinionsmätning som i sin tur inte är lika säkert som facit (valresultatet). Däremot ger de en signal om att människor genomskådar de röd-gröna och deras avsaknad av en trovärdig politik.

    Men Mona vann säkert sina redan övertygade – Vilket hon troligen hade gjort oaktat vad hon sagt.

  8. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-01-25 10:15)
    Jag kommer att fortsätta påpeka detta faktum att de röd-gröna klagar utan att komma med egna riktiga förslag ända tills valet är klart eller de röd-gröna faktiskt berättar något konkret om sin politik.

  9. Edward Riedl

    Svar till Väljare (2010-01-25 10:39)
    Enligt de som svarat på tidningarnas internetsidor vann Reinfeldt. Att jag tycker han gjorde bättre ifrån sig än Mona kan rimligen inte vara en högoddsare.

  10. Edward Riedl

    Svar till Högern var ärligare förr (2010-01-25 11:15)
    Det som du beskriver kommer att vara de röd-grönas problem under den kommande valrörelsen. Det är inte de rika som fått de stora skattesänkningarna utan vanliga låg och medelinkomsttagare. Det är busschauffören, sjuksköterskan, läraren och metallaren som fått de stora skattelättnaderna med alliansregeringen jobbskatteavdrag. För en vanlig arbetande familj handlar det om 30 000-40 000 kronor mer kvar i plånboken per år. Verkligheten kommer att vara de röd-grönas störtsa motståndare i valrörelsen.

  11. Jonas E

    Debatten var för det första en ganska tam sak.
    Reinfeldt, verkade till en början lugn och saklig, men började bli lite småirriterad efter drygt 5 minuter. 2 minuter senare var han helt klart irriterad, för att lugn och saklig igen på sluet.
    Han gav inte ett lika självsäkert och stabilt intryck som Mona, men så har ju hon både medvind i opionen + många år i regering bakom sig.
    Något jag noterade var att det kändes som om Reinfeldt var den i opposition och angrep den sittande Mona, fastän det både är och borde vara tvärt om…kostig känsla bara..

  12. Pär Andersson

    Det var retoriken under den förra valrörelsen som Alliansen vann på. Vad som sedan hänt – se opinionssiffrorna – är att väljarna har fått smaka på vad som låg bakom den ytliga retoriken, nämligen en snabb nyliberal nedmontering av det samhälle arbetarrörelsen mödosamt byggt upp.

  13. Jonas E

    Röstningarna på tidningarnas internetsidor!!, är inte direkt säkra att lita på. Har kollat upp en del och vissa går att rösta på om och om igen. Inte direkt ett säkert statistiskt verktyg alltså.

  14. lf

    Jag förstår varför du inte vill svara på en sån direkt fråga.
    Men du avlönas av oss skattebetalare.Vi har rätt att veta vad våra skattepengar går till.

  15. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-25 11:56)
    Det visar verkligen hur olika man kan uppfatta en och samma debatt. Jag såg och hörde något helt annat. Tack och lov verkar flertalet ha uppfattat det på mitt sätt enligt tidningarnas omröstningar.

  16. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-01-25 12:03)
    Jag tror du har helt fel. För ingen tidigare regering har satsat så mycket pengar på sjukvård och rehabilitering som den nuvarande. På vilket sätt är det att nedmontera välfärden? Tvärtom handlar det om att vi för en politik som garanterar bra skattefinansierad välfärd även i framtiden.

  17. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-27 18:02)
    Vad jag får för arvoden från det offentliga är så vitt jag kan förstå offentliga uppgifter. Så är du intresserad vad jag eller någon annan politik får i ersättning så är det bara att begära ut. Självklart har du och alla andra skattebetalare rätt att få veta vad skattepengarna används till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.